Opinii

Atacuri si caractere

Corneliu Condurache
20 iul 2005 717 vizualizări
Este suficient de clar: vazind pina mai ieri ca nu prea avea cum sa se opuna anticipatelor, Partidul Social Democrat incepuse deja campania electorala.

Este suficient de clar: vazind pina mai ieri ca nu prea avea cum sa se opuna anticipatelor, Partidul Social Democrat incepuse deja campania electorala. Cel putin din Vrancea asa se putea distinge, conform ultimelor miscari care n-au contenit nici macar cit judetul a fost greu incercat de inundatii.

Si dupa semnalele transmise in aceste zile, putem banui la ce ne-am fi putut astepta.

Cineva compara modul in care s-au comportat puterea si opozitia in Anglia imediat dupa tragicele atentate de acum citeva zile cu acuzele ce nu mai contenesc la noi, intr-o situatie care necesita solidaritate pentru a fi depasita. Numai ca noi ne aflam in Romania, in "baronatul Vrancea" unde realitatea se vede alt fel.

In acest context, atacul indreptat impotriva sefului local al Societatii de Gospodarire a Apelor - SGA - legat de inundatii, acompaniat de acuzatii grave din partea fostului ocupant al aceluiasi scaun, nu mai este o noutate.

El poate stirni, insa, mai multe comentarii si semne de intrebare.

Atit in privinta fair-play-ului din mediul politic, dar mai ales asupra momentului si metodelor alese la care, iata, s-a recurs in batalia declansata pe aceste meleaguri. Despre modul in care s-a actionat in cazul manevrelor facute la barajul de la Calimanesti in ultimele saptamini, sigur, se poate discuta mult. Numai ca preferabil este ca acest lucru sa se faca documentat, cu toate informatiile si cartile pe masa.

Graba cu care se lanseaza, insa, acuzatii venind din zona politica pentru un domeniu si niste activitati in care cuvintul trebuie sa apartina in mod obisnuit specialistilor, este cel putin suspecta.

Se mizeaza, probabil, pe efectul unor asemenea vorbe aruncate "la plesneala" in rindul celor profund afectati de inundatiile devastatoare de saptamina trecuta (intr-o stare emotionala care nu mai necesita explicatii) si pe celebra maxima aplicata cu dezinvoltura, iata, mai ales in lumea politica de pe la noi: "scopul scuza mijlocele"

Despre scenariul cam uzat si subtire al folosirii unor primari apropiati lui Oprisan in Vrancea, pe post de "scule" pentru atingerea scopurilor, aplicat la conferinta de presa de luni dupa amiaza, nu sint prea multe de comentat.

Nu insa si despre un adevar de putini priceput in intrega lui dimensiune, dar pe care specialistii in domeniu nu s-au sfiit sa-l afirme in ultima vreme pe mai multe posturi de televiziune.

Maneverele la un obiectiv in genul barajului de la Calimanesti, controlat conform unor reguli stricte de Hidroelectrica si Societatea Nationala Apele Romane, nu se fac la comanda sau dispozitiile sefului local al SGA. Fie ca el ar fi cineva inregimentat politic la PD (Racosanu) sau la PSD (Pintilie). Organizarea si disciplina in acest domeniu este cu totul alta, si se pare tare departe de speculatiile politicianiste care s-au incercat la respectiva intilnire de la inceputul acestei spatamini. Restul, sigur, poate tine inclusiv de o foarte serioasa si necesara ancheta a celor specializati in legatura cu modul in care s-a actionat (si daca s-ar fi putut face acest lucru mai bine), dar si dupa cum se poate observa, de caracterul politicienilor autohtoni.

Concluziile sint ca intotdeauna la indemina cui vrea sa le vada.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.