Opinii

Alianta invocata, ca da bine la electorat

Corneliu Condurache
25 iun 2009 925 vizualizări
In editia de astazi a Ziarului de Vrancea puteti citi despre cum cocheteaza la nivel declarativ liberalii si democrat-liberalii autohtoni cu ideea refacerii aliantei dintre ei, la putin timp dupa ce au desfiintat-o.

Din punct de vedere al logicii politice adaptate realitatilor din Vrancea, dorintele celor doua formatiuni par justificate. Analizind, insa, mai cu atentie spusele lui Nini Sapunaru si Nicu Tanase, constatam ca lucrurile nu sint defel simple, cum s-ar putea contura la prima vedere. Astfel, Nini Sapunaru, desi clameaza colaborarea cu Partidul Democrat-Liberal, are in primul rind antecedente care-i fac chemarile de acum lipsite de credibilitate. El a fost politicianul care nu a ezitat sa le dea "la gioale" PD-L-istilor oridecite ori a avut ocazia, in perioada 2006 - 2008. La asta ar trebui, probabil, adaugata si colaborarea fructuoasa cu Marian Oprisan din aceeasi perioada. Atit la impartirea bugetului numai pentru liberali si PSD-isti in Vrancea, cit si la impartirea judetului in colegii uninominale pentru scrutinul din noiembrie anul trecut (cu aceiasi beneficiari ca si-n cazul bugetului) si nu in ultimul rind in oferirea pe tava a Politiei judetene ,"apolitica"asa cum este ea in teorie, spre a fi plasata in sfera de influenta social-democrata de pe aceste meleaguri. Pe de alta parte, Nicu Tanase paseaza dupa alegerile prezidentiale o posibila discutie despre refacerea coalitiei cu liberalii. Ca pozitionare, pentru a-si face loc de intors mai tirziu, declaratia democrat-liberalilor este, probabil, potrivita. Numai ca dupa alegerile prezidentiale orice este posibil. Inclusiv ca liberalii sa nu mai fie atit de interesati cum sint acum de colaborarea cu ei. In aceste conditii, alianta PD-L-PNL ramine in Vrancea doar posibilitate rostita numai pentru ca se estimeaza ca "da bine" la segmentul de alegatori comun celor doua partide.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.