Opinii

Elena Udrea si Gheorghe Pogea, in misiune-n Vrancea

Corneliu Condurache
24 iun 2009 1217 vizualizări
Cum ati putut afla inca din editia de ieri a Ziarului de Vrancea, Partidul Democrat-Liberal i-a delegat pe ministrii Elena Udrea si Gheorghe Pogea sa ajute organizatia Vrancea.

In primul rind pentru a iesi din "plutonul celor noua" cu rezultate mult sub media nationala a partidului la ultimele alegeri, respectiv scrutinul pentru europarlamentare din 7 iunie 2009. Faptul ca doua persoane recunoscute ca fiind dintre cele mai influente atit in partid cit si-n Guvernul Romaniei - dar si la presedintia tarii - devin interesate politic si profesional de Vrancea - cum nu s-a ferit sa precizeze ieri insusi primul ministru, Emil Boc, intr-o interventie televizata - este posibil sa genereze cel putin in rindurile PD-L-istilor autohtoni anumite asteptari. Privite la nivel teoretic, nici cei doi trimisi de la centru n-ar trebui sa fie defel dezinteresati de misiunea lor in Vrancea. Fie si numai datorita mizei deja stiute, reamintita la Turnu Magurele la sfirsitul saptaminii trecute chiar de principalii concurenti politici ai democrat-liberalilor, membrii Partidului Social Democrat: la alegerile prezidentiale din noiembrie se liciteaza inclusiv fotoliile pe care le ocupa astazi atit Elena Udrea cit si Gheorghe Pogea. Strict in plan local insa, principala misiune pe care ar trebui sa si-o propuna ministri PD-L-isti coordonatori ai organizatiei Vrancea, indispensabila oricarei variante de reconstructie, revigorare ori pur si simplu readaptare la realitati, este una deloc usoara. Aceea de a-i face pe sefii democrat-liberalilor autohtoni sa-si doreasca si altceva decit sa conduca un partid care se autoapreciaza, evalueaza si comporta ca o forta politica de mina a doua. Multumindu-se sa ciuguleasca doar ce-i pune in palma Oprisan ori Raluca Dan. Inertia suficientei si comoditatii ducerii traiului politic sub papuc - nu fara avantaje personale pentru unii "luptatori" doar in lozinci si promisiuni repede uitate - s-ar putea dovedi, totusi, mult prea greu de invins. Ramine de vazut si urmarit daca si cind se va schimba ceva. Depinde si ce pozitie vor ocupa pe listele de prioritati - cu siguranta suficient de incarcate - ale Elenei Udrea si ale lui Gheorghe Pogea, problemele organizatiei PD-L Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.