Opinii

Raluca Dan, obligata sa-si recunoasca jocul la cacealma

Corneliu Condurache
22 iun 2009 1398 vizualizări
Privind retrospectiv, am putea concluziona ca inca din primele zile ale preluarii functiei de prefect de Vrancea, Raluca Dan si-a fixat intre prioritati promovarea ei ca imagine publica asemeni unui comandant care face instructie dupa cum pofteste cu majoritatea din Consiliul Local Focsani.

Sa ne amintim incercarea de a-i discredita in ochii alegatorilor focsaneni pe alesii democrat-liberali si pe cei liberali din miniparlamentul municipiului resedinta de judet, manifestata inca din prima sedinta pe 2009 a respectivului for. Atunci dorinta arzatoare a Ralucai Dan de a-i umili pe consilerii PD-L si PNL a facut ca prefectul de Vrancea - abia instalat in respectivul fotoliu -, promovat din rindurile Partidului Social Democrat, sa nu ezite a-si lasa primarul municipiului resedinta de judet al propriei formatiuni politice, practic fara bani in bugetul pe acest an. Crudul adevar - al lasarii Focsaniului cu bugetul gol cu contributia esentiala cum se stie a Ralucai Dan - a fost certificat zilele acestea de raspunsurile oferite diverselor intrebari la bilantul unui an de mandat de insusi edilul PSD, Decebal Bacinschi. A urmat apoi interzicerea convocarii unei sedinte extraordinare a aceluiasi Consiliu Local Focsani, tot la initiativa alesilor PD-L si PNL, de catre Raluca Dan in care urma sa se discute problema Enet. Regie ramasa, cum nu-i un secret, ca un pietroi de gitul administratiei Focsaniului. In chestiunea alegerii viceprimarilor, profitind si de jocul "la doua capete" al PD-L, Raluca Dan a facut tot ce se poate sa fie perceputa drept seful ce sterge realmente pe jos, daca are ocazia, cu Alianta pentru Focsani. Ca o ironie a sortii insa, iata ca atunci cind ultimele manevre politice de la nivel local si national au cam hotarit ca respectivei Coalitii PD-L^PNL din CL Focsani i-au intrat zilele-n sac, prefectul de Vrancea a inregistrat o usturatoare infringere chiar de la amintita structura. Este vorba de celebra problema a PUZ-urilor (Planurile Urbanistice Zonale, in lipsa carora o serie de investitori stau blocati cu afacerile de mai mult de jumatate de an in municipiul resedinta de judet) dintr-un proiect de hotarire promovat in sedinta din ianuarie 2009 a CL Focsani. Vis-a-vis de care Raluca Dan a incercat sa-i faca pe alesii amintiti din legislativul focsanean sa danseze pe sirma dupa cum le cinta ea, insa in final a fost nevoita sa-si recunoasca jocul "la cacealma". Problema este ca a facut-o pe banii si pe nervii unor contribuabili care nu au alta vina decit aceea ca sint contemporani cu mandatul de reprezentant al guvernului Romaniei in Vrancea detinut de Raluca Dan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 22 ore, 52 minute, 25 secunde
Cea mai aberanta decizie: interzicerea convocarii unei sedinte de consiliu local pe motiv ca nu e urgent. Cum poate judeca doamna prefect ce este urgent si ce nu? Are dumneaei un aparat special care citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.