Opinii

Dispute in favoarea PSD

Corneliu Condurache
15 iun 2009 1362 vizualizări
Nu este foarte clar daca la impartirea intre Partidul Social Democrat si Partidul Democrat-Liberal a posturilor de directori de tipul doi p"un loc ale institutiilor descentralizate din judet - despre ale caror dispute ati putut citi in editia de simbata-duminica a Ziarului de Vrancea, s-a avut sau nu in vedere vreun criteriu.

Deocamdata se observa ca, iata, cel putin trei dintre ele - Directia de Cultura, Inspectoratul Scolar Judetean, Garda de mediu -, se regasesc doar in curtea PD-L. Pentru ele exista si directori coordonatori numiti de noua putere politica, prin intermediul de acum celebrei Ordonante de Urgenta a Guvernului 37/2009, si vechi sefi, care si-au obtinut in justitie suspendarea ordinelor de demitere de la ministerele tutelare pina la judecarea pe fond a contestatiilor privitoare la respectivele inlocuiri. Daca o astfel de realitate, demna mai mult de filmele cu Stan si Bran decit de o democratie adevarata si asezata, este doar efectul intimplarii sau este pe undeva, intr-o anume proportie, vorba si de "meritul si inspiratia" echipei de negociatori a democrat-liberalilor vrinceni, e greu de apreciat. Trebuie subliniate, totusi, doua evidente. PSD-ului nu-i displace postura in care este pus in Vrancea colegul de Parteneriat. In acest sens atitudinea prefectului Raluca Dan care convoaca la intilnirile Colegiului Prefectural atit noii cit si vechii directori, sau il trimite pe subprefectul Sorin Hornea la intilniri precum cea dintre Usturoi si Micu-Iliescu de vineri la sediul Directiei de Cultura, este suficient de lamuritoare in privinta satisfactiei social-democratiilor pentru aparitia acestor conflicte. Nu in ultimul rind noile dispute arata inca o data placerea liberalilor si a democrat-liberalilor de a-si administra unii altora lovituri in moalele capului politic. Spre multumirea PSD inca odata care-si poate vedea linistit si aproape cu eforturi minime de dominatia judetului.


P.S. Astfel de dispute (precum cele din institutiile descentralizate din judet cu directori "doi p"â„¢un loc") se pot intinde in justitie ani de zile. Curios este ca in Vrancea toate au "rasarit" doar in cele care au picat la PD-L odata cu impartirea cascavalului puterii. La cele din curtea PSD contestatarii n-au fost atit de curajosi dar probabil ca nici stapinii n-ar fi stat atit de pasivi asteptind sa le fie trase fotoliile de sub ei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 22 ore, 50 minute, 2 secunde
O sa va raspund eu, domnule Condurache.Pentru ca PD-L,comparativ cu PSD este o organizatie de conjuctura.Ea nu este inchegata,nu este sudata de istorie.Asa zisa conducere este asigurata de un for citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.