Opinii

Fraudare cu Protocol la putere si verde de la BEJ

Corneliu Condurache
2 iun 2009 1349 vizualizări
Asa cum puteti afla din editia de astazi a cotidianului nostru, Biroul Electoral Judetean (BEJ) constituit pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie a respins ieri majoritatea contestatiilor inaintate de catre PNL si PD-L, impotriva modului in care prefectul Raluca Dan a stablit presedintii si vicepresedintii celor 360 de sectii de votare din Vrancea

Partinic in favoarea PSD, pretind cele doua forte politice reclamante. Altfel spus, obiectul reclamatiilor la BEJ a fost, de fapt, impiedicarea realizarii unei suprematii a PSD in mai multe sectii de votare din judet. Care-i miza unei asemenea constructii (birouri ale sectiilor de votare dominate de oameni si simpatizanti ai PSD) o explica cel mai bine si complet un cititor pe forumul editiei on-line al Ziarului de Vrancea, motiv pentru care imi permit sa redau integral respectivul comentariu.

"Se poate frauda in contextul in care PSD are foarte multi oameni in comisii: reprezentantul PSD, presedintele, vicepresedintele, si probabil inca vreo 2-3 de la alte partide. Metode de fraudare, in mod neoficial folosite de PSD:

1. Stampila pe virful degetului: se plaseaza cauciucul pe virful degetului aratator si la numarat se stampileaza voturile nule punind stampila pe PSD, sau se anuleaza voturile adversarilor punind stampile aiurea pe buletinele lor de vot.

2. Voturile nule. Se genereaza un haos la numarat sub pretextul "Hai sa plecam mai repede acasa". In acest context voturile nule se pun in gramada PSD. Daca vrei sa te impui, ti se spune de catre presedinte, " Hai dom\'le da"â„¢ chiar sinteti culmea, de cite ori le mai numaram ?!"

3. Italienii. PSD are o situatie, prin administratorii de bloc (toti pesedisti), cu toti cei plecati in strainatate. De aceea pesedistii se bat sa ocupe anumite locuri in comisie si sa ia anumite liste. Pe numele italianului vor vota pesedisti care se vor duce direct la pesedistii din comisie care se vor face ca verifica buletinul, care evident nu corespunde. Cu cit sint mai multi pesedisti in comisie, cu atit mai multi "italieni" pot vota. Unii zic ca se mai intimpla diverse chestii si pe traseu (se pot sustrage/adauga buletine de catre presedinte dupa care PSD cere renumararea voturilor). Deci metodele de fraudare sunt multiple". Despre asemenea metode de denaturare grosolana a rezultatelor scrutinelor nu se discuta prima oara pe aceste meleaguri. Despre rezolvari sau solutii de contracarare a unor astfel de banuieli nu s-a ingrijit, insa, nimeni de-a lungul acestor ani. Culmea este ca noile modificari ale legii electorale care alimenteaza banuieli de tipul mentionat, permitind prefectilor sa nu tina seama de propunerile primarilor in stabilirea presedintilor si vicepresedintilor sectiilor de votare, spre exemplu, au fost realizate de catre actuala majoritate parlamentara (PSD ^PD-L). Prin urmare, ce se intimpla zilele acestea in Vrancea nu este decit o alta consecinta a impartirii tarii in "Romania PSD" (in care a cazut si judetul nostru) si "Romania PD-L". Fraudarea alegerilor pare sa fi fost, daca nu prevazuta, acceptata, probabil, intr-o buna masura prin Protocolul PSD-PD-L. BEJ Vrancea prin hotaririle de ieri, la care ca bilciul politic local sa fie complet a pus umarul hotaritor, se aude,(facind jocul social-democratilor) si reprezentantul PNT-CD, nu a dat decit "verde la semafor".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 5 ore, 1 minut, 23 secunde
da asa este adevarat cele relatate.asa ca la vot f putini sa nu mai aibe ce inumara gataaaaaaaaaaaa
, acum 739397 zile, 5 ore, 1 minut, 23 secunde
Se poate dovedi frauda.Se sigileaza buletinele de vot.S4 contesta alegerile si se ia la verificat listele cu ajutorul politiei prin verificarea CNP de pe liste cu cele de la evidenta populatiei.Este citeste integral
, acum 739397 zile, 5 ore, 1 minut, 23 secunde
Sa va saturati de protocolul psd-pd-l.Toti spuneati ca-i bun si ce bine va parea cind il schimba pe dovleac,pe x,pe y.O sa ne schimbe pe toti pe fata dar in iad.Asa comunism mai rar dar,dar,noi am citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.