Opinii

Un post de viceprimar pentru cioara din par

Corneliu Condurache
29 mai 2009 1576 vizualizări
Desi liderii PSD si ai PD-L din judetul nostru s-au eschivat sa o recunoasca, se contureaza din ce in ce mai clar varianta intelegerii la care au ajuns cele doua forte politice la semnarea Parteneriatului lor in Vrancea.

PD-L cedeaza un post de viceprimar PSD in Consiliul Local Focsani, prin ruperea Aliantei cu alesii PNL din respectivul for. In schimbul rivnitului scaun din municipiul resedinta de judet pentru social-democrati, acestia vor denunta la rindul lor toate coalitiile cu PNL din Consiliile locale ale comunelor vrincene. Este vorba de asa-numita strategie amintita cu iz enigmatic de catre Alin Trasculescu cu citeva sapatamini in urma, de a "transforma PD-L Vrancea in partidul viceprimarilor". Problema pare sa fi fost tratata din nou de catre strategii si negociatorii democrat-liberalilor autohtoni cel putin superficial. In timp ce postul de viceprimar de Focsani pentru PSD este evident unul palpabil si sigur, nu acelasi lucru se poate afirma despre cele din comunele judetului promise PD-L. Ultimele pot constitui obiectul unor procese in justitie, cu viceprimarii inlocuiti dupa aplicarea noii intelegeri politice PSD-PD-L parti in dosare, care nu-i exclus sa se intinda pe luni bune, daca nu cumva ani de zile de acum incolo, pina la o solutie definitiva si irevocabila. Iar aceasta - a se vedea cazul Ruginesti - nu garanteaza nimeni ca va fi in favoarea PD-L. Altfel spus, Trasculescu a consfintit in intelegerea din nou, iata, curioasa, cu Oprisan pe tema viceprimarilor, ca PD-L sa dea PSD postul de viceprimar de Focsani pentru "ciorile din par".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 14 ore, 18 minute, 6 secunde
Indiferent de strategii consecinta este clara. Daca PSD obtine viceprimar la Focsani,PDL ajunge al treilea sau chiar al patrulea partid in Focsani, parerea mea.
, acum 739398 zile, 14 ore, 18 minute, 6 secunde
Domnule,astia sunt diabolici.Si PSD SI PO-L s-au strins si au zis cam asa:noi psd-istii avem majoritatea primarilor din judet,voi pd-listii aveti citiva primari si unu doi viceprimari.Hai ca tot se citeste integral
, acum 739398 zile, 14 ore, 18 minute, 6 secunde
Motivul pt care PDL a acceptat semnarea "Pactului cu Diavolul" (PSD) este unul simplu : posturile de viceprimari sunt folositore (in lipsa ajutorului financiar al dl Mustea) si ar putea aduce ceva citeste integral
, acum 739398 zile, 14 ore, 18 minute, 6 secunde
Asta ati dorit ,asta aveti!!!!Duceti-va crucea !!!Va doresc multa rezistenta!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.