Opinii

Sefi politici compatibilizati pe logica tip Arendasul roman

Corneliu Condurache
28 mai 2009 1231 vizualizări
Inca un exemplu al modului in care-si fac politicienii romani legi pentru ei este cel referitor la incompatiblitatile noilor sefi ai institutiilor descentralizate din judete.

Recenta ordonanta de urgenta a guvernului care reglementeaza acest aspect formuleaza in asa fel respectivele prevederi, incit politicienii le pot se pare interpreta dupa cum le convine. Astfel, sefii politici ai institutiilor descentralizate din Vrancea pot ocupa, practice, conform respectivelor interpretari, noile functii publice in acelasi timp insa exercitindu-si nestingheriti si mandatele de alesi locali. Cum? A explicat Radu Nicolae, coordonatorul de proiecte din cadrul Centrului de Resurse Juridice (CRJ) pentru cititorii Ziarului de Vrancea, in editia de ieri a cotidianului nostru. "Functia de consilier local este o functie de demnitate publica. Astfel, toti (n.r. noii sefi de institutii descentralizate din Vrancea, care sint si consilieri locali) sint incompatibili. Cu toate acestea, sanctiunea este incerta, deoarece chiar daca sesizam Agentia Nationala de Integritate(ANI), aceasta nu are unde sa trimita actul de constatare. Ar trebui ca proaspetii sefii de institutii descentralizate sa fie dati jos jos pe motiv de incompatibilitate chiar de catre cei care i-au numit politic. E limpede ca nimeni nu o sa faca asta." Pai cu explicatiile reprezentantului CRJ devine clar: logica dupa care a fost construita legea ce compatibilizeaza sefii politici ai institutiilor descentralizate din judete cu functiile de alesi locali pare a fi desprinsa din "Arendasul roman" al lui Caragiale. Reclamatiile nelegiuirilor ajung la judecata celor care le-au comis, si in final ramin asa cum acestia le-au transpus in cruda realitate, pentru ca nu-i greu de sesizat sint in joc interesele lor. Traim inca vremuri de originala democratie, n-ai ce spune!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.