Opinii

Mamut politic pudrat cu praful de pe toba

Corneliu Condurache
26 mai 2009 1139 vizualizări
Sedinta de astazi a Consiliului Local Focsani ar urma, ca o consecinta a semnarii in Vrancea a Parteneriatului dintre Partidul Democrat-Liberal si Partidul Social Democrat, sa consfinteasca si modificarea spectaculoasa a majoritatii din respectivul for.

Astfel, daca pina acum Alianta PNL plus PD-L cu 11 consilieri locali (4 liberali plus 7 democrat-liberali) avea o majoritate de 52,3% si se batea cu o opozitie PSD de 47,7% (data de 10 alesi social-democrati), de astazi, conform intelegerii parafate de Marian Oprisan si Alin Trasculescu, in Consiliul Local Focsani va fi vorba de o majoritate PSD plus PD-L (10 plus 7) cu 85,7 % care va strivi precum un tavalug o opozitie de 14,3 % PNL (4 alesi liberali) ca si inexistenta. Contra crearii unui asemenea mutant politic in legislativul municipiului resedinta de judet - pentru ca spre asta indeamna tentatia comparatiei - intr-o logica politica normala PD-L ar fi trebuit sa obtina in compensatie ceva echivalent de la partenerul PSD in Vrancea. Dupa toate aparentele, insa, in urma unei strategii greu de priceput si a unor negocieri pe masura (aiuritoare, pentru orice privitor detasat din afara sistemului) PD-L s-a ales cu praful de pe toba. Unii membri ai sai, in schimb - mai cu seama cei aflati prin comisia de negociere a functiilor din institutiile descentralizate ale judetului cu PSD-ul - par a avea toate motivele sa se declare super-satisfacuti. Le-a iesit jocul. Cu PD-L-ul insa s-ar putea sa fie mai greu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 17 ore, 22 minute, 53 secunde
Comentez aici pentru ca la articol nu se poate.FELICITARI!!!!Si micutelor gimnaste si antrenorilor. Si daca e vorba de Consiliul local in articolul de deasupra poate discuta si cum sa recompenseze mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.