Opinii

La on sutz ar merge-o tura on farsor peste cultura

Ziarul de Vrancea
7 iul 2005 745 vizualizări
Brici tablou plin da integru: Stropy si cu Jiji Negu

-Paparatii nostri a aflat ca domnilor d\'en Aliantza, recent cocotati prin sfortari&scremeri intense-n scaunelele da safi in giudet la noi, baietasi da la Cioclofoane in strinsa colaborare cu specialisti (si d\'astia are, nu gluma!) da la Partidoi le pregateste niste surprizi tapanoase-n curind in domeniu. In sensul ca va fi demascati citiva care a dat la greu cu ciocul, ca sa-si fabrice norocul.

Chiar daca si la Partidoi, daca ne amintim, numai la fostul sutz da motorete (ajuns mare baronete), sau la colaboratorul sau fidel, Teo Arctic, ne vine-n minte mugetarea ca nu ei ar fi tocmai cei mai nimeriti sa se burice si sa mai si guite.

Asteptam cu enteres sa-i vedem p-ai de-au cules, Dind cu ciocul lung si des, la ce intervale ies.


-Baietii trimesi nu damult da pa la Ciclofoanele d\'en Bucale care se ocupeaza cu japcareli de se-ncadreaza la fix supt incidenta Conseliului Soprem da Aparareala a sumpei noastre patrii, s-ar fi intors cu recolta tare bogata despre on anume baronet stiut ca-i la creir cret.

Clasamentul prezentat mai demult prin anume medii: Jacoblov, Paturiciu, Seche, Fasole (da Costantza), Stropy,

Nu-i exclus, cum i-arenjat, sa chiar fie respectat.


-La Casoaia da Sanatati Vrinceneasca, in ciuda scremerilor leberalului care vrea si cere, de cind s-a incotopenit Aliantza la putere, (acu\' mai ghine de sase luni) tot ce se poate egzista in materie da post da saf ori safulete, Misu Copac (care-a dat la greu din crac, sa mai urce-n top olec\'), pres-dente va veni mai mult ca sigur s\'aude fostul dereftor da Vrancartoane pedeu,(despre care se birfotea la inceputul anului ca va devenea prifecte) Ardei Timplaru.

Foaie verde da trifoi,

Unii par cam martafoi:

Cad mereu pa locul doi,

Chiar de cer dupa nevoi.

E plutasi la vremuri noi,

Si cam put a usturoi.


-La un saf da baronat-giudet-feuda, fost exmatriculat (pintru motiv da dat cu jula in liceu), repetent lu care i-au fost necesari ca sa-si desavirseasca complectarea studiilor da tractorist fo 12 ani dupa lovilutie, nici ca se putea on reprezentant al oamenilor da cultura mai nimerit ca Jiji Negu. Vocsit din campenist in bleberal da tip nou, dubiosului personaj (care-a vrut sa se mascheze in oamalete cu studii superioare din supt- linginer, falsificindu-si in cel mai ordinar stil o diploma) i se dau de ceva anisori sute da meleoane de lei, banei publici (prin grija si cu ajutorul neprecupetit al sutzului da motorete, ajuns mare baronete).Pa care-i toaca dupa cum vrea muschi lui prin-n diverse chermeze ori ii baga direct la propriu portofel, iar toate aceste japcareli le-a botezat ca-s culturale.

La fel ca si-al baronoi,

Si dom\'Jiji-i tot gunoi.

Cu nimic nu-i mai de soi

Decit cel lins plin da zoi

Tractorist, fost sutz la noi.


-Intrebarea da la Puls si-a propus si a ajuns:

(Prifectele-a obosit si s-a pus pa hodinit)


Dom\'Hoprea si hodinit va fi da baron prostit?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.