Opinii

Stan si Bran la Prefectura Vrancea

Corneliu Condurache
21 mai 2009 1358 vizualizări
In cadrul circului politico-electoral cu reglari de conturi pesedisto-pedeliste in plina derulare zilele acestea in Vrancea, cu prefectul Raluca Dan de PSD si subprefectul Ion Oprea de PD-L in roluri principale, am mai avut parte, iata, de un numar special.

Din el am reusit intr-o emotionanta transparenta - altfel in suferinta cronica prin institutia ce reprezinta guvernul Romaniei in judet - sa aflam prin pira efectuata cu elan de catre Raluca Dan ca ajutoare destinate sinistratilor vrinceni, dupa inundatiile din vara anului 2005, zac de patru ani in niste magazii ale Pomicola Focsani. Desi prin respectiva dezvaluire socanta nu-i dificil de sesizat ca prefectul a dorit sa-i mai adminstreze o lovitura in moalele capului subprefectului PD-L, Ion Oprea, in vizor pentru a fi executat mediatic, daca avem in vedere si episodul anterior cu cele 200 de case lipsa, in final s-a ajuns se pare la cu totul alte victime. Astfel, dupa ce Oprea a anuntat ca ajutoarele respective sint de fapt ale Societatii Romane de Cruce Rosie, realizam ca acuzatia Ralucai Dan nimereste o asociatie neguvernamentala care-l are in Vrancea ca presedinte (functie onorifica, nu executiva, dar asta e!) pe fostul sau coleg de partid, George Baesu; iar la nivel national pe sotia sefului PSD, Mircea Geoana. Revenind la circul de care pomeneam la inceput, episodul despre care-i vorba e cam ca in filmele cu Stan si Bran. Raluca Dan arunca pe piata dezvaluirea cu ajutoarele pentru sinistrati, ce zac de patru ani in celulele de la Pomicola, sa-l loveasca pe Ion Oprea. Numai ca destinatarul (cel ce urma sa incasese agresiunea mediatica) se apleaca sau eschiveaza, cum se spune in termeni sportivi, incasatorul devenind, in afara directoarei Rodica Davidean, George Baesu, presedintele filialei Vrancea si Mihaela Geoana, presedinta SRCR la nivel national. Altfel spus, unde dai si unde crapa! Indolenta, dezinteresul si formalismul care ajung sa afecteze in Vrancea si cu contributia neprecupetita a Prefecturii din 2005 pina astazi niste principii nobile precum cele ce reprezinta fundamanetele pe baza carora exista si functioneaza de atitia ani Crucea Rosie reprezinta, desigur, o alta fateta a crudei realitati care merita o analiza, fara indoiala, serioasa. Acum, insa, a fost vorba in intentie si manifestare pur si simplu de circ politico-electoral. Pe care vrem-nu-vrem, sintem obligati sa-l admiram in toata splendoarea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.