Opinii

PD-L Vrancea la putere, dar cu botul pe labe

Corneliu Condurache
20 mai 2009 1475 vizualizări
Incepe sa se cam vada de ce o dadeau la intors, pina acum, sefii autohtoni ai Partidului Democrat-Liberal in legatura cu semnarea Parteneriatului de impartire a casacavalului guvernarii cu Partidul Social Democrat in Vrancea.

Pai, ce se incerca a fi ambalat ca un gen de act de eroism si rezistenta politica duse pina la punctul in care a fost necesara interventia sefilor de la Bucuresti ai democrat-liberalilor vrinceni, impletita cu o strategie de aceeasi sorginte (politica) fara cusur a acestora, se contureaza acum pe zi ce trece ca o imensa cacealama. Astfel, o data cu anuntarea adjudecarii posturilor de sefi ai deconcentratelor din Vrancea, nu-i dificil de observat ca de exemplu in schimbul postului de viceprimar de Focsani PD-L -istii au obtinut in asa-zisele negocieri cu PSD "praful de pe toba". Si la o simpla inventariere, dupa Politie si Prefectura, unde nu-i exagerata aprecierea ca nici mustele nu zboara fara aprobarea lui Oprisan si a Ralucai Dan, iata o alta institutie de forta in conducerea judetului, Directia de Finante, are atit sefi cit si adjuncti oamenii PSD. Daca la asta adaugam Directia Silvica, Directia Sanitar Veterinara, Oficiul pentru Protectia Consumatorului, ne dam seama da PD-L e intr-o situatie umilitoare in Vrancea.Si-n institutiile descentralizate din judet unde are impresia ca-i stapin pe situatie, in realitate la o analiza lucida PD-L poate concluziona, daca-i sincer cu sine, ca sta de fapt pe "nisipuri miscatoare". Are spre exemplu inspectorul general al invatamintului, Danut Popoiu, adjunctul pe care l-a vrut si l-a avut atunci cind a fost debarcat din acelasi scaun de guvernarea liberala, dar va avea un al doilea adjunct pus de PSD; si ministrul este tot de acolo. La Grada Financiara Mugurel Malureanu, nou venit in institutie, nu-i greu de estimat ca va fi innodat - daca nu se va preda de buna voie cu arme si bagaje PSD-ului - fara prea mari eforturi de adjunctul Mihai Bojoaica, sustinut de social-democrati, care-i de ani buni acolo. La tot acest tablou trebuie retinut ca toate deconcetratele si implicit sefii lor PD-L-isti vor fi zdravan tinuti in friu - si deja nu mai este un secret cum si prin ce metode - de catre prefectul Raluca Dan. Care a dovedit déjà cu mai multe prilejuri de cind a ajuns in functie ca-i "trup si suflet" omul PSD si a lui Marian Oprisan. In atari conditii, concluzia e usor de tras: PD-L Vrancea e pus "cu botul pe labe" (in afara contributiei insemnate proprii si gratie aportului defel neglijabil al conducerii centrale de la Bucuresti a partidului care-a consfintit impartirea Romaniei in doua a PSD si a PD-L) si va conta cu mare probabilitate din ce in ce mai putin in judet in perioada urmatoare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 18 ore, 25 minute, 24 secunde
D-le chiar credea cineva ca va fi altfel?Hai sa fim seriosi.Cu peste 46 primarii psd,cu vot majoritar psd si cu acest oprisan in frunte,Vrancea nu putea fi decit la mina psd-ului.PDL si PNL sunt si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.