Opinii

Cruda realitate din gunoiul Focsaniului

Corneliu Condurache
14 mai 2009 1042 vizualizări
A devenit de ceva timp, din pacate, deja obisnuinta ca autoritatile sa apara cu diverse ocazii in public si sa nu faca altceva decit sa-i abureasca pe contribuabilii de pe urma carora isi incaseaza lefurile.

Rar, insa, poate fi vazut un comportament precum cel abordat ieri intr-o conferinta de presa de catre primarul Focsaniului, Decebal Bacinschi. Referindu-se la problema colectarii gunoiului din municipiul resedinta de judet, acesta a comunicat ca din cauza inchiderii gropii de la Golesti, ca urmare a angajamentelor luate de catre Romania in legatura cu respectarea normelor europene de mediu, costul respectivei prestatii asigurate de municipalitate focsanenilor va creste cu mare probabilitate de la valoarea de 3,15 lei/mc cit este in prezent. Justificarea adusa este aceea ca dupa inchiderea gropii de la Golesti, gunoiul va trebui transportat la Haret; iar aceasta deplasare implica fara dubii cheltuieli suplimentare din partea Companiei de Utilitati Publice si implicit apoi din partea focsanenilor platitori ai acestui serviciu prestat pentru ei. Pina aici, nimic neobisnuit. Intrebati, insa, de jurnalisti cu cit se va scumpi gunoiul focsanenilor, atit primarul Decebal Bacinschi cit si directorul CUP, Gheorghe Vasilescu, au ridicat din umeri pasind responsabilitatea Consiliului Local Focsani. Pai, ca se va scumpi colectarea gunoiului din Focsani o data cu necesitatea transportarii lui la groapa de la Haret in loc de cea de la Golesti ca pina acum, putea aprecia si un simplu trecator de pe strada, care afla prima oara despre o asemenea chestiune. Un primar avizat si preocupat de problemele locuitorilor pe taxele si impozitele carora traieste ar fi trebuit sa aiba o cu totul alta atitudine. Mai ales ca venea intr-o conferinta de presa organizata si foarte probabil conceputa ca structura a problemelor planificat a fi abordate chiar de el! Si sa prezinte in detaliu cit ii afecteaza la buzunar modificarea intervenita in legatura cu gunoiul pe acestia si de asemenea ce solutii are pentru a compensa financiar respectivele efecte. Se poate lesne constata ca nici vorba de asa ceva - preocupare si efort pentru a fi in cunostinta de cauza despre necazurile celor "administrati" de Primaria Focsani - ci mai degraba de dispret suveran si desconsiderare. Cam asa arata inca o data cruda realitate care razbate iata de prin gunoiul Focsaniului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.