Opinii

PD-L si PNL in Vrancea - campanie electorala cu botul pe labe

Corneliu Condurache
12 mai 2009 1095 vizualizări
Dupa anuntul privind semnarea Protocolului dintre Partidul Democrat-Liberal si Partidul Social Democrat in Vrancea, peste spectrul politic local s-a asternut din nou tacerea.

Intre timp a inceput si campania electorala pentru alegerile europarlamentare. Singurul partid care si-a asumat in nume propriu o paranghelie de Ziua Europei, pe banii Consiliului Judetean insa, a fost pe aceste meleaguri PSD-ul. Despre asumarea amintitei sarbatoriri, in ciuda faptului ca ea s-a facut pe banii tuturor vrincenilor, n-au suflat un cuvint nici partenerii PD-L-isti, nici opozantii PNL-isti. Semn ca fie au fost de accord cu ea, (cu asumarea) fie au considerat ca-i mai nimerit sa se prefaca orbi si surzi fata de un asemenea abuz, ca sa nu supere din cale-afara asumatorul! Atitudinea PD-L si a PNL fata de PSD este, de altfel, emblematica in cazul susprezentat. Si constituie si un gen de avanpremiera a confruntarilor dintre respectivele forte politice in Vrancea in acest an electoral. Democrat-liberalii sint, prin semnarea recenta a Protocolului, total dependenti de pixurile Ralucai Dan si a lui Marian Oprisan. De a caror bunavointa in sensul avizarii este strins legata dobindirea functiilor de sefi in institutiile descentralizate din judet. Vor mai fi acesti politicieni locali dispusi sa-si riste scaunele pe care le-au dorit cu atita ardoare suparindu-i in vreun fel, cit de minor si neinsemnat, pe Dan ori Oprisan intr-o campanie electorala?! In plus, nu trebuie omis ca multi dintre ei vor deveni, odata cu accederea in functiile de sefi ai amintitelor institutii deconcentrate din Vrancea, subordonati ai unor ministri PSD (cum este cazul invatamintului, agriculturii, sanatatii). Sau se asteapta, in urma intrarii in vigoare a legilor descentralizarii, sa ajunga in subordinea Consiliului Judetean, deci a lui Marian Oprisan, ori a diversilor primari si acestia majoritari PSD in Vrancea. Daca PDL-istii sint pusi, electoral vorbind, cu botul pe labe de Protocolul cu PSD prin realitatile enumerate, PNL-istii au aproximativ aceeasi soarta din alte motive:

1-Sint condusi de Nini Sapunaru, cu credibilitate scazuta in disputele cu Oprisan si PSD, din cauza manevrelor si aranjamentelor subterane pe care-i banuit a le fi realizat cu acestia pe vremea cit a fost la putere;

2-Sint vulnerabili la presiunile politice ale puterii care au inceput deja sa apara in cazul multor primari PNL din judet (Mera, cu retrocedarile padurilor si Brosteni cu problema cabinetului medical comunal fiind ultimele exemple). Putem concluziona in aceste conditii: campaniile electorale din 2009 se vor derula in Vrancea cu PD-L si PNL pusi de catre PSD "cu botul pe labe".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.