Opinii

Noi dovezi ca-i ceva putred in justitia vrinceana

Corneliu Condurache
6 iul 2005 700 vizualizări
Daca mai erau necesare alte dovezi care sa ne intareasca convingerea ca justitia in judetul nostru a ajuns una profund afectata in ultimii ani, cangrenata, iata mai avem un trist exemplu.

Daca mai erau necesare alte dovezi care sa ne intareasca convingerea ca justitia in judetul nostru a ajuns una profund afectata in ultimii ani, cangrenata, iata mai avem un trist exemplu. Un accident de circulatie ce-a avut loc la inceputul anului la Golesti, in urma caruia au rezultat din nefericire doi morti (sotia, apoi la citeva minute dupa ce-a aflat nenorocirea, sotul) s-a finalizat cu o tare suspecta scoatere basma curata a celui care se afla la volanul autoturismului Audi implicat in nedoritul eveniment rutier. Bineinteles, autorul accidentului nu-i chiar un anonim in comunitatea vrinceana. Este fiul unui fost sef, pina in ianuarie 2005, al unei directii cu mare miza financiara in privinta afacerilor care se deruleaza prin intermediul ei, si al unei cunoscute judecatoare. Se pot uita, oare, in ochii fiilor celor doi disparuti reprezentantii institutiilor statului care au contribuit la o astfel de finalizare a respectivului dosar? Si le pot explica, cu argumente credibile, fara macar sa roseasca, cum ca tragedia care le-a lovit naprasnic familia s-a petrecut cu un autoturism condus de fiul unei judecatoare si al directorului al unei directii locale unde s-au vehiculat afaceri de mai multe zeci de milioane de euro, in timp ce acesta se deplasa prin prima localitate de dupa iesirea din Focsani spre Bucuresti, cu 46 km/ora?

Dupa cum apare rezolvarea, este una deja tipica judetului in care traim. In care sint intemeiate banuieli ca s-a profitat iarasi, ca in atitea alte situatii, de faptul ca niste oameni simpli nu stiu ce-i aia o expertiza dupa un accident, ce drepturi aveau ca reprezentanti ai unei parti implicate, si-n general care sint procedurile in astfel de cazuri. Se mizeaza, in afara de asta, iarasi, pe obisnuita reactie a celor mai multi dintre concetatenii care au un rationament de genul "daca nu-s implicat eu sau cei apropiati mie, nu ma intereseaza, nu ma afecteaza!". In afara de oficiali carora ar trebui sa le crape obrazul de rusine pentru astfel de jalnice musamalizari, parca-ti cam vine sa le dai dreptate-n totalitate romanilor de rind atunci cind ii auzi spunind cu obida si naduf ca pentru ei nu s-au schimbat multe, cel putin in domeniul justitiei, din decembrie 1989.

Solutionarea discutabila a accidentului ce-a avut loc in ianuarie 2005 la Golesti pare desprinsa exact din acele vremuri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.