Opinii

Institutiile publice secrete care conduc Vrancea

Corneliu Condurache
6 mai 2009 1548 vizualizări
Asa cum ati putut afla la vremea respectiva, imediat dupa inscaunarea ca prefect de Vrancea a Ralucai Dan, si-a inceput activitatea in judet o echipa a Corpului de Control al Ministerului Adminstratiei si Internelor.

Colectivul amintit si-a derulat in perioada 24 ianuarie-6 martie 2009 actiunea la Prefectura, iar verificarile au vizat activitatea din mandatul trecut a institutiei ce reprezinta Guvernul Romaniei pe aceste meleaguri. Atunci cind conducerea a fost asigurata mai intii de Ion Oprea, promovat din Partidul Democrat-Liberal, actual subprefect, apoi de Dragos Mircea provenit din Partidul National Liberal, si ajuns inspector guvernamental,pina la preluarea functiei de catre Raluca Dan, venita din rindurile Partidului Social Democrat. De asemenea, Corpul de Control a fost trimis si prin curtea unor institutii descentralizate. Tocmai avind in vedere amploarea si complexitatea descinderii, "Ziarul de Vrancea" a solicitat potrivit legii informatiilor publice o copie a Raportului Corpului de Control, dupa derularea actiunii din judetul nostru. Raspunsul pe care l-am primit este unul halucinant. "Urmare a solicitarii dumneavoastra, formulata in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, cu modificarile si completarile ulterioare, va comunicam faptul ca Directia Generala Control si Audit Intern din cadrul M.A.I. a inspectat, in perioada 24.02 "" 06.03.2009, Institutia Prefectului - judetul Vrancea. Precizam faptul ca Raportul cu principalele concluzii a fost clasificat "SECRET" (de serviciu, n.r.), in conformitate cu prevederile art.15 lit.e) din Legea nr.182/2002 privind protectia informatiilor clasificate, deoarece datele prezentate pot produce prejudicii unor persoane juridice. Astfel, datele din documentul mentionat mai sus nu fac obiectul unor informatii de interes public, asa cum sunt reglementate de Legea nr.544/2001, cu modificarile si completarile ulterioare", ne-a transmis scms. Aurel Ion, de la Serviciul Comunicare din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor. Nu sintem in Cuba, nici in Coreea de Nord sau in Belarus; si nici macar in Moldova lui Voronin. Ne aflam in anul 2009 in Vrancea, judet dintr-o tara membra a Uniunii Europene. Daca un control efectuat in mai multe institutii din Vrancea, toate publice, poate "produce prejudicii unor persoane juridice" astfel incit informatiile despre ele sa poata deveni secrete, nu sint posibile decit urmatoarele variante:

1-Descoperirile facute sint de o gravitate nemaiintilnita; dar asta nu justifica oricum secretizarea,ci din contra

2-Toate institutiile controlate sint servicii secrete; dar noi aflam, iata, abia acum;

3-Cel care a dat un asemenea raspuns este un ageamiu; iar singurul scop al controlului nu a fost in realitate decit cel al constituirii unei baze de date cu intentia de a fi folosita ulterior (in faza schimbarii sefilor institutiilor cu pricina, de exemplu) pentru santaje si reglari de conturi politice


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739389 zile, 20 ore, 35 minute, 6 secunde
Dispretul total fata de cetateanul platitor de impozite.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.