Opinii

Testul Ralucai Dan

Corneliu Condurache
17 apr 2009 1487 vizualizări
Asa cum scriam si ieri, in legatura cu aprobarea Bugetului Consiliului Judetean si a institutiilor din subordine pe anul 2009, care s-a realizat in sedinta de miercuri a legislativului vrincean, pare a fi, totusi, o problema.

In timpul sedintei amintite, consilierul liberal Nicu Mazere atragea atentia asupra nelegalitatii adoptarii proiectului, deoarece in opinia sa nu se respectasera pasii impusi de Legea 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica. Aceasta spune in rezumat ca anuntul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ trebuie adus la cunostinta publicului cu cel putin 30 de zile inainte de a fi supus spre dezbatere alesilor locali in cadrul sedintei. Nu tocmai intimplator, dupa ce Bugetul fusese aprobat in sedinta de CJ de miercuri, in ciuda atentionarii lui Nicu Mazere, editia de ieri a ziarului de casa al lui Marian Oprisan preciza in mod special sub titlu "Transparenta institutionala" ca Proiectul de Buget ar fi fost publicat pe site-ul institutiei www.cjvrancea.ro. Numai ca precizarea din oficiosul baronului nu prea rezolva problema. Pe de o parte pentru ca respectiva postare, daca este reala, n-a fost anuntata public, si tinuta la secret este ca si cum n-ar fi existat de fapt. Iar pe de alta parte, daca respectiva publicare s-ar fi realizat pe site-ul CJ este greu de inteles ce logica ar mai fi avut convocarea extraordinara a sedintei de miercuri a legislativului judetean. Ca sa nu mai vorbim de chiar justificarea lui Oprisan din intrunirea cu pricina de acum doua zile: "numai cine nu munceste nu greseste" care arata si ea ca ceva nu-i in regula cu Proiectul de Buget pe 2009 a CJ si institutiilor subordonate. De aici incolo problema devine exclusiv a prefectului Raluca Dan. Daca procedeaza la fel cum a facut acum doua luni cu un proiect adoptat de majoritatea PNL ^PD-L in Consiliul Local Focsani, cind pentru ca nu s-au respectat aceleasi prevederi susprezentate ale Legii 52/2003 privind transparenta decizionala, reprezentantul Guvernului in Vrancea a refuzat sa-si dea avizul de legalitate, Raluca Dan ar trebui sa intoarca in CJ Proiectul de Buget pe 2009. Daca nu indrazneste sa recurga la asemenea gest, se poate considera ca ramine in continuarea doar omul lui Oprisan de la Prefectura si mai putin prefect. Avem, prin urmare, de a face cu unul din testele de prefect ale Ralucai Dan.

P.S Exista bineinteles si riscul ca daca "se da prefect" cu Oprisan, Raluca Dan s-o faca pentru ultima oara. Ramine, totusi, interesant de urmarit cum va reactiona garantul asigurarii legalitatii actelor administrative din judet fata de o evidenta ocolire a legii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 10 ore, 7 minute, 18 secunde
A respecta legea inseamna pentru d-na prefect in primul rand o datorie si in nici un caz o ofensa adusa d-lui Oprisan . Dansa e in primul rand prefect si in niciun caz nu trebuie sa fie un trepadus citeste integral
, acum 739397 zile, 10 ore, 7 minute, 18 secunde
La ce raspuns va mai asteptati?Chiar nu ati inteles ca asta scrie dupa "dictarea"lui Oprisan.Dar va veni vremea cand vor raspunde pentru prostiile pe care le fac si pentru incalcarea legii.Mitrea si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.