Opinii

Invidia si rautatea in prim plan

Corneliu Condurache
9 apr 2009 1368 vizualizări
Orice s-ar spune, actiunea initiata si organizata ieri la Bucuresti in cladirea Parlamentului Romaniei de catre senatoarea de Vrancea a Partidului Democrat-Liberal, Sorina Placinta, - un gen de degustare de vinuri combinata si cu prezentarea altor bauturi si alimente traditionale din judet - n-a fost o ideie rea deloc.

Poate fi privita si ca o incercare de realizare a unei reparatii binevenite, adusa semnificativei sifonari a imaginii Podgoriei Vrancea care s-a produs prin uriasa mistificare instrumentata la inceputul lunii trecute. De zgomotosul si dubiosul control efectuat mai multor producatori de vinuri si bauturi din judet de catre o echipa mixta coordonata de ofiteri de la IGPR. Controlul cu pricina a prezentat intregii tari Podgoria Vrancea drept raiul falsificatorilor de vinuri si bauturi prin imagini si relatari tendentioase cu mult inainte de aflarea rezultatelor probelor care au fost prelevate din depozitele producatorilor. Tocmai de aceea actiunea de ieri a Sorinei Placinta a fost, repet, una salutara. Numai ca ea a scos inca o data in plus la iveala o caracteristica de mult cunoscuta si probata a politicienilor vrinceni: rautatea. Pentru ca n-a fost ideea lor, majoritatea a tratat degustarea cu o vizibila ignoranta, nefacindu-si timp sa fie nici macar prezenti la ea. Au recurs la un asemenea gest atit parlamentarii de Vrancea - cu exceptia lui Alin Trasculescu, si el dupa mimica afisata, parca fortat aparut pe acolo - cit si presedintele Consiliului Judetean, aflat la rindul sau ieri, asa cum puteti afla din editia de astazi a Ziarului de Vrancea, in cladirea unde s-a derulat actiunea. Desi tendinta politicienilor in general de a-si trage spuza pe turta lor din orice activitate publica nu-i noua, acum ar fi fost, poate, cazul ca macar parlamentarii vrinceni sa arate ca se pot comporta si altfel, "tragind in aceeasi directie", daca interesele judetului o cer. S-a vazut, insa, inca o data ca nu-i cazul de prea mari sperante.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.