Opinii

Tergiversarea asumarii falsificarii controlului falsificatorilor

Corneliu Condurache
8 apr 2009 948 vizualizări
Asa cum puteti afla din editia de astazi a Ziarului de Vrancea, si ultimele rezultate atestate de laboratoare specializate din tara ale probelor prelevate cu ocazia controlului realizat cu mult tam-tam in depozitele unei bune parti a producatorilor de vinuri si bauturi din Vrancea, la inceputul lunii trecute, confirma ceea ce deja se intrezarea inca din momentul aparitiei primelor informatii despre ampla verificare.

Actiunea metionata prezentata drept o lovitura necrutatoare data falsificatorilor de astfel de bauturi din judet la care au participat, dupa cum se stie, echipe mixte formate din politisti de la Directia de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane Bucuresti, politisti de la Buzau si Galati, lucratori ai Directiei de Agricultura si Dezvoltare Rurala, comisari ai Garzii Financiare si inspectori ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, s-a dovedit in final o mascarada zgomotoasa bazata pe exagerari grosolane. Faptul ca au fost prezentate drept cantitati de bauturi falsificate toate stocurile existente in depozitele controlate din care s-au prelevat probe pentru a fi verificate, arata ca nu s-a dorit altceva decit bifarea unei activitati propagandistice. Prin intermediul careia initiatorii sa fie remarcati, chiar cu pretul unei mistificari evidente a realitatii, de catre noii sefi politici de curind ajunsi in fruntea ministerelor de resort. Nu poate pretinde nimeni ca nu sint falsificatori de vinuri si bauturi in Vrancea. A trata, insa, totul la gramada la modul urechist in care s-a facut cu prilejul mult trimbitatului control inseamna nu doar a nu-i gasi niciodata pe acestia, dar si a le proteja si incuraja pe termen nelimitat existenta. Marele semn de intrebare ramine in continuare, asa cum am mai spus si cu ocazia precedentei tratari a subiectului: cine raspunde, oare, de modul in care s-a realizat o asemenea mascarada intr-o zona viticola precum Vrancea, pe seama unei activitati de pe urma careia isi asigura existenta peste 100.000 de locuitori ai acestor meleaguri ?! Intrebare ce se cuvine a fi adresata desigur, inclusiv "marimilor" judetului care s-au grabit tantose sa se asocieze neconditionat suspectei si hei-rupistei descinderi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.