Opinii

PD-L Vrancea, de la cal de curse la mirtoaga

Corneliu Condurache
6 apr 2009 1123 vizualizări
Demisia din Biroul Permanent Judetean al Partidului Democrat-Liberal Vrancea a lui Ionel Serban Mustea, - despre care puteti citi in editia de astazi a Ziarului de Vrancea - reprezinta, in afara delimitarii clare a fostului finantator si organizator al formatiunii politice in discutie, si un mesaj acuzator fara echivoc la adresa actualului staff detinator al friielor conducerii democrat-liberale din judet

In limbaj popular se spune: "cine incaleca pe cal trebuie sa stie sa-i dea si sa manince". Mustea-senior tocmai asta reproseaza in scrisoarea sa: cei care s-au grabit sa puna saua pe "calul" PD-L Vrancea dupa 30 noiembrie 2008 au cam uitat ca trebuie sa-i dea fin, lasindu-l flamind.

Desi dupa rezultatele obtinute la "generalele" din toamna anului trecut,concurentul despre care-i vorba ,parea unul pe care se putea paria in judet in privinta sanselor de cistig in bataliile electorale ale anului 2009 . Asa cum reiese din scrisoarea demisionarului Mustea, acesta acuza preferinta colegilor sai de pina vineri pentru strategia "hranirii" PD-L Vrancea doar cu "firimiturile" pe care binevoieste sa le mai scape Oprisan si Partidul Social Democrat (unui partener de guvernare ce se autopozitioneaza ca fiind de rangul doi intr-un judet picat in "Romania-PSD" la impartirea tarii de dupa 30 noiembrie 2008). Iar in asemenea conditii "calul de curse", a carui aparitie se intrezarea dupa parlamentarele din toamna anului trecut, are mari sanse sa se transforme intr-o "mirtoaga" la apropiatele scrutinuri ale acestui an; doar actualilor "jochei" revenindu-le sarcina sa demonstreze cit va mai conta PD-L Vrancea in noua prezentare. La cum arata Vrancea reala in aprilie 2009, probabil ca nu le va fi deloc usor sa demonstreze ca mai inseamna mare lucru din punct de vedere electoral in judet. Revenind la demisia lui Mustea senior din BPJ, acesta sugereaza ca nu vrea sa fie perceput ca responsabil de evolutia partidului alaturi de actualii sefi ai PD-L Vrancea. De la imaginea de "cal de curse" la cea de "mirtoga" lasata la cheremul "firmiturilor" oferite prin bunavointa partenerelui de guvernare (pe care apoi va trebui inevitabil sa-l infrunte, cu ce credibilitate se va vedea, in competitiile electorale viitoare). De asemenea, faptul ca demisia apare inaintea inceperii schimbarilor de sefi ai institutiilor descentralizate din judet, arata clar ca Mustea nu doreste sa fie asociat nici cu acestea. De ce?! Ne vom lamuri, cu mare probabilitate, in perioada urmatoare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.