Opinii

Pauza de dat la gioale

Corneliu Condurache
30 iun 2005 688 vizualizări
Este o certitudine. Ceea ce pina acum era numai subiect de birfa pe la colturi, a devenit oficial.

Este o certitudine. Ceea ce pina acum era numai subiect de birfa pe la colturi, a devenit oficial. Dupa coalitia care functiona des in restul tarii, iar in Vrancea permanent numai pe hirtie, si Alianta "Dreptate si Adevar" da semne solide ca scirtiie din toate incheieturile.

In acest ritm e probabil ca ea sa nici nu mai dureze mult, conform unor pareri autorizate, pentru ca vin din interior.

Intrebarea fireasca-i cum se reflecta acest lucru in plan local in Vrancea?

Foarte probabil exact la fel ca si-n alte colturi ale tarii.

Amestecul combustibil e si aici, se pare, optim pentru o explozie.

Mai ales daca, asa cum sint semne, va fi temeinic stimulata, prin jocul cu bricheta sau chibritul aprins prin preajma, de mai multi interesati.

Fiecare tabara, ca-n orice conflict care se autoalimenteaza, vede vinovatii si birna din ochii "aliatului" ignorind aproape in totalitate hibele din fieful propriu.

Pina acum nici nu s-a obseravat altceva si-n judetul nostru, decit o complicata increngatura de interese, dificil de satisfacut si o multime de luptatori aparuti dupa razboi "la placinte".

S-au uitat, ori ignorat in totalitate promisiunile sub care s-a defilat in campaniile electorale de acum citeva luni, iar interesele si nevoile alegatorilor se observa a fi printre ultimile prioritati ale domnilor democrati si liberali vrinceni. Fraierii pot spera nestingheriti "pe barba, timpul si nervii lor" la schimbari adevarate si principii ce vor fi respectate.

Domnii care si-au schimbat masinile, aranjat prietenii si cumetrii, burdusit protofelele cu salarii bugetare frumusele si grase, si-au luat o pauza "de dat la gioale" si-apoi mai vad ei!

Pe un astfel de fond, fara sa astepte prea multe invitatii, cu agresivitatea si tupeul cunoscute, vine baronul de Vrancea prezentindu-si alternativa plina cu demagogie ieftina, putreziciune si mustind de gretosul cult al personalitatii.

Face apeluri, cere bani, indeamna la gasirea de solutii.

El, care fituia sutele de miliarde, trimitindu-le spre evaporare Prunachilor, si-a imbracat acum soioasa blana de lup moralist.

Este exact ceea ce-i trebuie unui judet ca Vrancea, abia iesit dintr-o crunta perioada de dezvoltare tip baronat-judet-feuda, de impletire a unei incercari jalnice de timpire planificata cu o sinistra dictatura de mucava!

Sa fim optimisti. Se poate si mai bine!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.