Opinii

Explicatii cu intelegere inlesnita de justitia vrincena

Corneliu Condurache
14 mar 2009 1423 vizualizări
Asa cum puteti citi in editia de astazi a Ziarului de Vrancea, Justitia de pe aceste meleaguri a solutionat definitiv problema dosarului Prunache-sediul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.

Hotarind atit "schimbrea incadrarii juridice data faptelor prin actul de sesizare"("din infractiuni de coruptie in complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata") cit si "restituirea cauzei la Parchetul de pe linga înalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie pentru refacerea urmaririi penale de catre organul competent". Nu acelasi lucru s-a intimplat, insa, cu un alt dosar al lui Prunache, cum puteti afla tot din articolul amintit. Este vorba de cauza in care "minunatul om de afaceri" vrincean este acuzat ca ar fi falsificat documentele cu care a cistigat la licitatie, in 2003, o lucrare de asfaltare a drumurilor din comuna Cordun, judetul Neamt, finantata prin programul SAPARD. Acesta se afla in recurs la Tribunalul Bucuresti, dupa ce la faza de fond Judecatoria Sectorului 1 a dat hotarirea prin care Prunache a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru 3,45 milioane lei prejudiciu adus Agentiei SAPARD.

Analizind toate informatiile susprezentate, se poate mai bine intelege de ce se feresc mai-marii zilei de proiectele de investitii publice pe bani europeni. In cazul lor matrapazlicurile nu prea pot fi atit de usor (precum in cazul celor finantate din bugetele bastinase) musamalizate. Pe de alta parte, revenind la solutia judecatorilor vrinceni de la Tribunal si Judecatorie in dosarul Prunache-CJAS Vrancea, fara a o comenta in vreun fel, trebuie sa observam ca ea ar putea fi utila dintr-o alta perspectiva. Cea a intelegerii - si de ce nu - acceptarii sporurilor pe care judecatorii si-au cistigat recent dreptul de a le incasa. Pai spre exemplu, pentru dosarul despre care-I vorba, sporul de suprasolicitare neuropsihica si cel de toxicitate (conform declaratiei Presedintelui Tribunalului Vrancea redata ieri pe un post local de televiziune, am aflat ca se incaseaza un astfel de spor!) ar capata o explicatie cum nu se poate mai ancorata in realitate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.