Opinii

Puciul informational al lui Bacinschi

Corneliu Condurache
12 mar 2009 1037 vizualizări
Decebal Bacinschi este, se stie, la cel de-al treilea mandat de primar al Focsaniului.

In toata aceasta perioada a avut relatii cu presa, pe care probabil, marea majoritate a jurnalistilor le-ar putea aprecia drept civilizate. Iesirea de ieri insa, despre care puteti citi in editia curenta a Ziarului de Vrancea, arata ca s-a schimbat ceva radical in comportamentul sau. S-a ratoit la ziaristii prezenti la conferinta de presa al carei organizator era. I-a jignit cu accente de mirlanism prin expresii precum "imi frecati mie functionarii" sau "ce usor e sa faci presa si ce greu e sa muncesti". A impus, cu de la sine putere, se intelege, reguli cel putin absurde (instituind un fel de puci informational prin regula de a oferi informatii cind vor muschii lui: "in fiecare zi de la 11 la 13" de exemplu) in viitoarea colaborare cu cei care asigura, prin exercitarea zilnica a profesiei lor, informarea platitorilor de taxe si impozite din Focsani. Iar respectivii cetateni nu numai ca au garantat de legile tarii si ale Uniunii Europene dreptul de a fi informati cu tot ce se petrece legat de viata lor in institutiile publice ale comunitatii in care-si duc traiul. Dar le mai si asigura prin banii cotizati din propriile buzunare la bugetul Focsaniului - materializati in taxe si impozite - plata lefurilor lui Bacinschi si a subordonatilor sai. Revenind la comportamentul de ieri al edilului focsanean, el pare a fi determinat fie de stresul cotidian, fie de vreo stringenta preocupare, brusc ivita, de a ascunde ceva. In privinta primei presupuneri rezolvarea poate fi cautata si gasita, lesne, inclusiv pe cale medicala. In cazul celei de a doua, trebuie musai investigat si scos la iveala cu maxima urgenta ce are de acoperit primarul Decebal Bacinschi prin puciul informational pe care vrea sa-l impuna la Primaria Focsani. Iar astfel de lucruri stau chiar la indemina celor carora suparatul primar al municipiului Focsani vrea sa le "frece ridichea".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.