Opinii

Hibernare prelungita cu durere-n cot de paguba-n alegeri

Corneliu Condurache
9 mar 2009 1122 vizualizări
Din ce s-a vazut la acest sfirsit de saptamina prin activitatea politica la nivel national, devine tot mai clar ca sint ca si intrate in linie dreapta preparativele pentru campaniile electorale aferente alegerilor -europarlamentare si prezidentiale - din acest an.

In contrast cu aceste miscari insa, organizatiile locale ale fortelor politice din Vrancea care conteaza la aceasta ora in spectrul judetean sint intr-o totala anchilozare. Daca in privinta Partidului Social Democrat un asemenea comportament nu-i potential aducator de prejudicii electorale in apropiatele scrutinuri, - Marian Oprisan si subordonatii sai politici dovedind ca dispun de structurile si pirghiile de actiune care sa faca la nevoie mecanismul din teritoriu functionabil cu eficienta maxima in timp optim, - sint mai greu de inteles strategiile tip hibernare prelungita in cazul liberalilor si democrat-liberalilor autohtoni. Organizatia Vrancea a Partidului National Liberal va fi lipsita de principalul "catalizator de energii" pe care l-a avut pina in decembrie anul trecut :"zaharelul" fondurilor publice trimise cu destinatii si traiectorii strins ancorate de propriile proiecte electorale din judet. Fara o astfel de munitie in dotare si cu activitatea in organizatiile din teritoriu tinuta-n adormire si blazare, procentele de voturi din zestrea liberala nu-i exclus sa sufere serioase ajustari fata de perioada cind PNL se afla la putere. Democrat-liberalii vrinceni in pauza de acatiste pe care le dau in speranta ca-si va face timp Oprisan sa vina de la Bucuresti pentru a semna Parteneriatul, punindu-le pe masa cascavalul guvernarii din judet se bazeaza, probabil, din nou pe voturile pe care spera sa la obtina inca o data defilind sub poza lui Traian Basescu. Deosebirea este, insa, ca de aceasta data, cel putin la alegerile prezindentiale, ei ar trebui sa manifeste minima preocupare daca nu de a-i aduce, macar sa nu-i risipeasca voturile lui Basescu in Vrancea. La cum s-au comportat pina acum, de la alegerile generale din 30 noiembrie 2008 incoace, nu-i foarte clar ca realizeaza sau ca sint preocupati de asemenea minime obiective. In plus, actualii sefi ai portocaliilor vrinceni ar trebui sa nu uite recenta patanie a fostului lor lider, Jean Vraciu. Se prea poate, insa, ca odata vazuti "cu sacii in car" pentru unii sa nu mai conteze alte amanunte in afara betiei puterii sau a linistii si confortului personal. Cu amendamente de acest fel pe primele pozitii in ordinea de prioritati se pot gasi, desigur, o multime de explicatii si justificari. Toate cu efecte nesemnificative in nemiloasa dar veridica aritmetica electorala de pe meleaguri vrincene.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.