Opinii

Controlul de la Prefectura

Corneliu Condurache
3 mar 2009 1469 vizualizări
De citeva zile, asa cum cititorii Ziarului de Vrancea au aflat, o echipa a Corpului de Control al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) verifica activitatea din cadrul Institutiei Prefectului din judet.

Desigur, faptul ca un astfel de control n-a mai fost realizat in Vrancea din anul 1998, este cel putin curios si ofera in acelasi timp justificare prezentei echipei ministeriale la Focsani. Acum insa, actiunea ar putea fi una foarte utila in citeva directii. Prima dintre ele nu-i exclus sa se bazeze, de exemplu, pe citeva concluzii ce se vor desprinde in legatura cu activitatea fostului prefect, Dragos Mircea, respectiv a foslui subprefect Manole Merchea, ambii deveniti inspectori guvernamentali. Anumite carente descoperite cu ocazia controlului in derulare la Prefectura i-ar face pe cei doi fosti membri ai PNL, deveniti inalti functionari publici, sa-si dea seama ca nu-s chiar cei mai potriviti sa ocupe posturile de inspectori guvernamentali. Si sa solicite singuri iesirea din respectivul corp constituit la nivel national. Acelasi rationament se poate extinde si in cazul sefilor de institutii descentralizate din Vrancea in relatia lor cu Prefectura. Bineinteles, care nu vor fi pina atunci "demisionati" direct, asa cum a fost cazul adjunctului sefului Inspectoratului Judetean de Politie si a directorului Societatii de Drumuri Nationale; sau prin fax, cum s-a procedat nu de mult cu directorul Directiei de Sanatate Publica si cu presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate. Tot in urma unui control de felul susmentionat, pentru ca se vor verifica, probabil, relatiile Prefecturii din perioada supusa atentiei cu Primariile din judet, mai multi edili ar putea fi mai usor convinsi sa se reorienteze politic in perioada urmatoare. Concluzia?! Are, iata, ceva "munitie" in dotare, dar si o larga paleta de posibile "strategii de lupta" - pe care le poate transpune in practica in functie de necesitati si dorinte mai mult sau mai putin politice - echipa Corpului de Control venita inopinat de vreo citeva zile la Prefectura Vrancea.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 21 ore, 1 minut, 58 secunde
Raluca Dan nu face nimic fara sa-l consulte pe sef. Un om care a invatat de la Oprisan meserie, el care a fost exmatriculat, va dati seama ce pregatit profesional are si ce jocuri ii face? Sunt citeste integral
, acum 739370 zile, 21 ore, 1 minut, 58 secunde
Doar asa scapam de ei.Cer o functie,seful nu vrea ,baga controlul si le baga mintile in cap.Numai mancandu-se intre ei scapam tara de infractori cu cravata.
, acum 739370 zile, 21 ore, 1 minut, 58 secunde
Foarte bine, sa se execute controale pentru a se verifica modul in care banii publici au fost folositi, sau daca fostii sefi ai Prefecturii au dat hotarari de legalitate unor acte nelegale. Problema e citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.