Opinii

Achizitie de pacura cu semne de intrebare la Enet

Corneliu Condurache
2 mar 2009 1351 vizualizări
La sfirsitul saptaminii trecute o veste curioasa a trecut ca si neobservata. Enet a achizitionat 150 de vagoane de pacura.

Desigur, justificarea oficiala este aceea ca Distrigaz nu a reluat alimentarea cu gaz metan a centralei de producere a caldurii distribuite in sistem centralizat in Focsani, iar pentru ca abonatii Enet sa nu ramina fara agent termic si apa calda s-a apelat la singura solutie viabila. Daca aparent explicatiile sint acoperitoare, in realitate ele ar trebui analizate mai in amanunt pentru ca sub "mantia" urgentei se poate ascunde si altceva. Imediat dupa scandalul iscat de somatia Distrigaz, care a precedat intreruprea alimentarii centralei de temoficare, in sedinta "de indata" a Consilului Local Focsani convocata de primarul Decebal Bacinschi, acesta aducea la cunostinta alesilor din amintitul for o cu totul alta rezolvare alternativa utilizarii gazului metan in producerea energiei termice la Enet Focsani. Edilul municipiului resedinta de judet se lauda ca fusese contactat deja de catre o societate comerciala din Ploiesti care nu avea unde sa-si depoziteze pacura. Bacinschi nu lasa vreo urma de indoiala atunci ca in schimbul depozitarii combustibilului despre care-i vorba firma mentionata din Ploiesti va oferi cu titlu de imprumut pacura de care are nevoie centrala de termoficare din municipiul resedinta de judet pina la parafarea intelegerii cu Distrigaz. Acum aflam, iata, cu totul altceva. Cele 150 de vagoane de pacura - care ajung doar pina pe 15 martie - au fost achizitionate fara licitatie, prin negociere cu o singura sursa, invocindu-se situatia de urgenta in care se afla producatorul si furnizorul de energie termica in sistem centralizat din Focsani. Pai, pina nu vor fi aduse la cunostinta opiniei publice pretul, dar si alte amanunte - termen si conditii de plata, calitatea combustibilului cumparat, furnizor, etc.-, legate de modul in care s-a realizat aceasta tranzactie, izul unui smen pe banii focsanenilor precedat de un scandal care sa mimeze situatia de urgenta nu trebuie de loc exclus din setul banuielilor legitime.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.