Opinii

Radicalizare contra cumintenie si resemnare

Corneliu Condurache
27 feb 2009 1414 vizualizări
In timp ce seful democrat-liberalilor vrinceni, Alin Trasculescu, il asteapta de acum de trei zile pe liderul social democratilor autohtoni, Marian Oprisan, la negocieri pentru parafarea Parteneriatului dintre cele doua formatiuni politice, acesta conditioneaza pornirea tratativelor de aducerea pe tava a postului de viceprimar de Focsani.

Conditia a devenit radicala si reprezinta, probabil, una din ambitiile majore ale baronului. In special dupa interventia suficient de taioasa a liberalului Romeo Paul Postelnicu din ultima sedinta a Consiliului Local Focsani, referitoare taman la tendintele tot mai pronuntate de "incalecare" a acestui for de catre "presedintele Vrancei". Numai ca atunci, nu trebuie omis, consilierul local PNL-ist, si el pretendent la unul din scaunele de adjunct al lui Decebal Bacinschi - pe care l-a obtinut prin vot vara trecuta in miniparlamentul focsanean, fiind dat jos apoi de solutia definitiva a actiunii introdusa in justitie de consilierii PSD-isti ai aceluiasi organism - n-a fost sustinut de nici unul dintre colegii sai democrat-liberali, inca aliati oficial in legislativul municipiului resedinta de judet. Aproximativ acelasi tip de tacere desavirsita i-a cuprins pe liderii portocalii bastinasi si in legatura cu cele mai recente matrasiri de sefi din Politie, Societatea de Drumuri Nationale, Directia de Sanatate Publica sau cu aceea tocmai "bagata pe teava" zilele acestea de la Directia Generala a Finantelor Publice. La toate astea mai trebuie adaugata pasivitatea staff-ului organizatiei locale PD-L fata controlul venit in aceasta saptamina de la Ministerul Administratiei si Internelor la Prefectura Vrancea, un alt mijloc prin care sefii de descentralizate din judet neagreati vor putea fi "demisionati" cu eficienta si operativitate sporita. Cu o asemenea atitudine de "cumintenie si resemnare" oferita drept raspuns radicalizarii si tupeului de regula agresiv al partenerilor de coalitie, democrat-liberalii vrinceni au si mari sanse sa se aleaga in final, cu sau fara parteneriat parafat, cu destul de putin in judet.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.