Opinii

Aparati spermatozoidul national!

Alina Mungiu-Pippidi
24 feb 2009 1128 vizualizări
Daca ma uit la emisiunea Sinteza zilei, fie si din greseala, cand mai trec pe acasa, il aud chitaind pe parca odata cu el s-ar stinge neamul, cultura şi istoria.

Pe diferite voci, dar caragialesc inconfundabile. Persecutie, umilinta, castrare, cum nu s-a mai intamplat niciodata in istoria Europei! Identificarea cu diverse bestii scapate de la turma de la noi ca sa lupte eroic cu civilizatia din peninsula italiana, intrupata mai ales de femei care se plimbă singure, nu a fost niciodata mai desavarsita. Castrarea acestor nenorociti, nu pentru ca sint romani, ci pentru ca sint patologici, devine si castrarea noastra, a lui Traian si Decebal, a lui Eminescu si Brancusi, de parca intre acestia si Stan si Ciutacu ar exista cea mai mica legatura.


Nu pot sa cred ca italienii astia se vor inversuna sa previna din fasa, chimic sau chirurgical, nasterea spermatozoidului romanesc dornic de propasire prin orice mijloace.


O singura emisiune, cat am prins eu, mi-a ajuns ca sa imi schitez portretul acestui erou aflat in pericolul exterminarii, pe care corul mentionat il apara pe trei voci. Astfel, spermatozoidul national e alb. Asta e prima lui caracteristica, si cea mai bizara, dat fiind ca in alte emisiuni ale Antenei 3 ne referim repetat la el ca fiind rom. Nu are a face: in elanul apararii sale de furia rasista a italienilor el devine imaculat de alb, genetic pur, rasial desavarsit. A starpi asa o Alba ca Zapada, chiar daca e produs de organele unui violator de profesie, devine o crima mult mai mare, pentru ca, desigur, ce e alb e superior dupa autorii acestei campanii contra discriminarii rasiale. Daca ar creste mare, ar deveni un Marian Cozma de 2.11 m, nu un ucigas al lui Marian Cozma de 1.70 cu un ten indoielnic) rezumatul meu e scurt de la doua texte de CTP si Badea. Misterul este de ce porneste in acest superb parcurs de la un violator de duzina, care "face" adolescentele pe bancheta din spate a masinii.

A doua caracteristică a spermatozoidului naÃional este aptitudinea sa pentru democraÃie. ComparaÃia cu cel italian, cel putin după dl. Ciutacu, e mereu in avantajul sau. Din cel italian sta sa iasa iarasi un Mussolini, din al nostru un laureat al premiului Nobel pentru pace. Din al lor, un votant pentru Allianza Nazionale sau alti fascisti: din al nostru, unul pentru Voiculescu si conservatorii sai moderati. S-or fi scris la ei tratate de stiinta politica in secolele cand noi mai eram toti cu oile la munte compunand Miorita, dar cumva genetic lucrurile s-au inversat pe parcurs si azi echipamentul democratic din dotare vine la noi, nu la ei.

In sfarsit, ultima caracteristica a acestui erou a canalelor de televiziune din doua tari este, desigur, apartenenta sa nationala. Sunt unii care cred ca genetica e nimic, si educatia e totul, dar nu e cazul cu aparatorii de la noi a aventurilor sexuale din peninsula. Bun-rau, respectivul are din plecare o identitate romaneasca: daca i s-ar da sansa sa fecundeze si sa creasca mare ar canta mai tarziu la nai si ar indragi mititeii. Ca atare, e inrudit cu noi toti si nu ne ramane decat sa-l aparam, cu pretul ridicolului de cuviinta.

Ce legatura este intre situatia romanilor din Italia si cea a aceluiasi grup in Covasna-Harghita? Simplu: se isterizeaza pe tema ei doar cei care nu dau niciodata pe acolo. Numai acestia pot crede legenda ca esti atacat pe strada daca vorbesti romaneste prin asemenea locuri. Eu am fost in ultimul an in Italia si cu masina cu numar de Romania, si cu masina cu numar de Elvetia, si fara masina. Mi-am dat intotdeauna actele romanesti, nu pe cele germane la hoteluri si am vorbit romaneste cand am intalnit alti romani, fara nici o jena. In ciuda faptului ca am scapat acolo pe cei mai mizerabili reprezentati ai societatii noastre sarace si salbatice, cu un comportament pe masura, nu exista din partea populatiei sau autoritatilor nici o reactie contra celorlati romani. E jalnic in schimb ca noi avem asemenea reactii contra Italiei ca s-a ajuns ca si diplomatii nostri, starniti de presa, sa sara cand nu trebuie. I se pare cuiva ca o asemenea aparare contribuie la demnitatea noastra? Nu: e aproape mai rea decat problema in sine.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 23 ore, 33 minute, 33 secunde
Gadea,Stan,Ciutacu,Cristoiu,Badea.Un raspopit veninos,un dezechibrat mintal,un martafoi,un greiere bortos si un "balaceanca".Toti in slujba unui jefuitor de tara,cu esarfa,care a desfacut "conserva" citeste integral
, acum 739398 zile, 23 ore, 33 minute, 33 secunde
E mai bun Vantu , pentru care acum trebuie sa platim toti sa acoperim frauda de la FNI . Sunteti penibil de pupincuristi si "obsedati" mediatic de p....lui Voiculescu . Mai bine aveti grija de barna citeste integral
, acum 739398 zile, 23 ore, 33 minute, 33 secunde
Pippidi , du-te si te impusca , am fost in toate taberele dar tu-mi produci greata orice ai debita , nu e nimic intelept si onest in gandirea ta , esti mai "tonomat" ca toti . Bleahhh !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.