Opinii

Diverse tactici alese in trinta cu Bugetul pe 2009

Corneliu Condurache
19 feb 2009 1073 vizualizări
Ultimele zile fiind unele ale discutiei Bugetului de stat si al Asigurarilor sociale pe anul 2009, redactorii Ziarului de Vrancea au urmarit activitatea parlamentarilor vrinceni in legatura cu respectiva mediatizata dezbatere.

O prima constatare ar fi aceea ca fioroasa amenintare fluturata la adresa parlamentarilor de Vrancea ai Partidului Social Democrat, cum ca li se va retrage sprijinul politic daca nu vor vota fara cricnire aprobarea includerii in totalitate in Bugetul pe 2009 a amendamentelor convenite si solicitate la Sinaia de Adunarea Generala a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene, la sfirsitul saptaminii trecute, s-a dovedit un simplu si inofensiv foc de paie. Mentionatele cerinte imperative ale baronilor locali n-au prea fost luate in seama la amploarea emiterii lor. In schimb, ca o masura de a se contracara un eventual vot negativ al parlamentarilor puterii la adresa propriului buget - o originala aberatie politica, sa recunoastem!- ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, a fost obligat sa recurga se pare si el la o mutare smechereasca pe masura. A pus la dispozitia fiecarui senator si deputat democrat-liberal si social-democrat din legislativul tarii cite 70000 de euro din fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului, pentru ca fiecare dintre acestia sa-si rezolve o promisiune din colegiu electoral care i-a propulsat in Parlament. Revenind la modul in care au actionat parlamentarii vrinceni pentru a-si promova propriile amendamente, si prin ele interesele alegatorilor din judet, in Bugetul pe acest an s-a putut observa urmatorul mod de abordare. Parlamentarii PSD s-au aflat permanent sub stricta supraveghere a sefului lor politic, Marian Oprisan. Care nu s-a sfiit inclusiv sa-i inmineze personal in public in sala Parlamenului o misterioasa scrisoare ministrului finantelor. In acest timp, liderul interimar al Partidului Democrat-Liberal, desi aflat permanent in aceeasi sala in calitate de deputat, nu numai ca nu s-a gindit la o strategie comuna, probabil mai eficienta si spectaculoasa ca imagine, cu ceilalti doi colegi ai sai de convigeri politice, (senatoarea Sorina Placinta si deputatul Razvan Mustea) in incercarea de a-si impune amendamentele in Buget. Dar a considerat si ca-i momentul cel mai potrivit sa transfere tocmai acum disputele si reglarile de conturi din interiorul organizatiei in Parlament, nebinevoind sa le raspunda la telefon colegilor sai, parlamentari PD-L-isti vrinceni. Orice s-ar spune, curioasa tactica!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 4 ore, 52 minute, 11 secunde
POLTICIENII NOSTRI, OBISNUITI CU TOATE POTLOGARIILE POSIBILE SI IMPOSIBILE, INCEARCA ACUM UNA DINTRE CELE MAI MARI POTLOGARII DIN ISTORIA UMANITATII, DEMNA SA INTRE PE PRIMUL LOC IN citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.