Opinii

Salt in gol

Liviu Ioan Stoiciu
19 feb 2009 1161 vizualizări
Ghinion pe capul romanilor: din perioada de tranzitie (care a durat de la Revolutie pana azi), am sarit in perioada de criza.

De aici inainte Romania va intra glorioasa in perioada de criza (aliniata la criza mondiala), din care nu se stie cand va iesi. Cum nu se stie daca a iesit nici din perioada de tranzitie postcomunista, e clar ca din 2009 in Romania se amesteca perioada de tranzitie cu perioada de criza. Si asta s-a anuntat oficial, premierul Emil Boc a cerut sa se modifice legislatia (inclusiv Codul Muncii; ne sperie gandul de ce fel de modificari vor avea parte acum Codul Penal si Codul Civil) in numele acestei declarate perioade de criza. Abuzurile abia de aici inainte incep, prin bulibasirea legislatiei muncii, fiind previzibil ca vor fi incalcate toate legile (si asa nerespectate de puternicii zilei, legi tendentios intocmite, bune sa serveasca interesele mafiotilor), sub scuza trecerii Romaniei printr-o perioadă de criza. Criza in care, altfel, nu cred nici presedintele tarii si nici premierul (Emil Boc e ecoul lui Traian Basescu), fiind convinsi ca Romania va fi ferita de efectele dure aparute in tari cu traditie democrata, superdezvoltate. "Romania va evita majoritatea efectelor crizei", declara zilele trecute premierul Emil Boc, dupa care am aflat ca Romania a intrat in perioada crizei (si ca se iau masuri ca atare)! Pe cand capii lumii anunta "noi reguli pentru o noua ordine mondiala" din cauza crizei! Desi, chiar si liderii Romaniei recunosc, depasiti de situatie, ca si in Romania numarul somerilor va exploda si inflatia va creste dramatic, scazand nivelul de trai. In conditiile in care (dupa cum atrage atentia fostul premier liberal al Romaniei, azi in Opozitie), bugetul de stat al guvernantilor PDL-PSD, votat in aceste zile in Parlament, "va genera recesiune" (odata ce economia, singura care produce bani adevarati, se contracta). Nu mai pun la socoteala ca pe fondul adancirii crizei, va creste infractionalitatea "" intr-o tara recunoscuta in cadrul Uniunii Europene ca are o justitie si o politie profund corupte, in care reformele sunt doar mimate, iar oligarhii si baronii fac legea, "infiltrandu-si reprezentantii in toate zonele-cheie": informatii, decizii, bani. Natural, datorita veniturilor scazute prevazute prin bugetul de stat, functionarii publici si medicii de familie au anuntat deja ca intra in greva "" sa dau doar exemplul lor. Ramane de vazut daca administratiile locale nu vor intra in faliment.

Personal, cred inca in bunele intentii ale premierului Emil Boc, chiar daca se dovedeste a fi un diletant, care a politizat inadmisibil "actul de guvernare" (pentru el competenta e legata numai de culoarea politica; esti bun in post daca esti membru al PDL, in primul rand, si numai daca esti membru PSD, partid cu care convietuieste la guvernare; asa s-a ajuns la o adevarata epurare pe criterii politice a celor ce sunt angajati in institutiile statului). Va amintiti ce spunea Traian Basescu, rupt de realitate, ca Romania isi va acoperi deficitul de criza din cele 6 miliarde de euro pe care Uniunea Europeana are sa ni le dea in acest an? Acum am aflat de la demagogul politic Emil Boc, ajuns premier, ca fostii guvernanti nu au reusit sa absoarba din banii alocati dezvoltarii Romaniei de la Uniunea Europeana "nici cat Romania a contribuit la bugetul UE" "" o asemenea afirmatie spune totul, ca Romania nu poate pune nici o baza pe banii "europeni" si ca solutiile iesirii din criza trebuie gasite in alta parte"¦ In nici un caz nu posi sa-i acuzi pe fostii guvernanti ca au fost lipsiti de profesionalism "" legat de banii de la UE. Degeaba fac pe grozavii "oamenii lui Basescu" din Guvernul PDL-PSD ca vor atrage 6 miliarde de euro in acest an de la UE, fiindca e la mintea cocosului ca e o iluzie, ca sigura e doar plata contributiei Romaniei la bugetul UE (o adevarata gaura in bugetul de stat, daca nu e acoperita cu fonduri atrase de la UE)"¦ De altfel, actualii guvernanti (mereu calare pe "mostenirea grea" lasata de fostii guvernanti; intre timp i s-a diversificat propaganda, am trecut in "perioada de criza" si nu au de ales) cauta cu disperare sa faca un imprumut substantial, de 6 miliarde de euro prin Comisia Europeana si prin FMI, cu conditii care vor pune Romania iar in genunchi pe coji de nuci. N-avem noroc de guvernanti clarvazatori, o tot repet"¦


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.