Opinii

Aberatii politice in curs de lamurire

Corneliu Condurache
17 feb 2009 1193 vizualizări
La doar o singura zi distanta de la declaratia secretarului de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, aflat saptamina trecuta in vizita la Focsani -orice aberatie politica referitoare la aceasta coalitie politica (n.r PD-L^PSD) trebuie abandonata - ce sa vezi si sa auzi?!

Colegul sau de Parteneriat la guvernare, Marian Oprisan, in dubla sa calitate de presedinte al Consiliului Judetean Vrancea si de sef al organizatiei locale a Partidului Social Democrat - ce se afla "sold linga sold" cu Razvan Murgeanu la ora rostirii respectivei fraze - le transmite parlamentarilor formatiunii sale politice reprezentanti ai colegiilor electorale din judet un mesaj ce nu lasa loc prea multor interpretari. Cine dintre amintitii deputati si senatori de Vrancea voteaza proiectul de buget al Guvernului cum a fost depus in Parlament, fara amendamentele propuse la reuniunea Adunarii Generale a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, ramine fara sprijin politic. Nu este greu de anticipat cum vor proceda Cristian Dumitrescu, Ciprian Nica, Algel Tilvar si Miron Mitrea vis a vis de amenintarile presedintelui organizatiei judetene sub sigla careia si-au dobindit in urma cu doua luni si jumatate scaunele de parlamentari. Totusi, pe de alta parte, un partid aflat de buna voie si nesilit de nimeni in coalitia de guvernare, care-si torpileaza propriul executiv printr-o atitudine precum cea mentionata, nu poate fi catalogat altfel decit partas exact la o aberatie politica invocata de Murgeanu joia trecuta la Focsani. Cum se va iesi dintr-o astfel de situatie, daca-i vorba de un set de pretentii intransigente ale "sefilor de judet"- alesi uninominal si cum nu era greu de banuit, cu pretentii asortate ca atare - sau doar de un spectacol de expus "muschii electorali" in public, cu acompaniamentul "de sunet si lumini" adecvat? Ne vom lamuri cu siguranta in scurta vreme.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.