Opinii

Castelele de nisip se mai si naruie

Corneliu Condurache
23 iun 2005 680 vizualizări
Dovada ca este foarte posibil sa fie destule hibe in incercarea de albire, de catre Parchetul National Anticoruptie, a celor din dosarul Drumuri si Poduri este chiar reactia acestui organism la articolele aparute in presa.

Dovada ca este foarte posibil sa fie destule hibe in incercarea de albire, de catre Parchetul National Anticoruptie, a celor din dosarul Drumuri si Poduri este chiar reactia acestui organism la articolele aparute in presa. Faptul ca un astfel de raspuns al institutiei abilitate sa se ia la trinta cu marea coruptie (care in paranteza fie spus, a dat suficiente dovezi de un suspect orb al gainilor cind in astfel de matrapazlicuri apareau implicati tartori din gasca partidului aflat la putere pina in 2005, iar in ultimele sase luni, se cam intrece in bilbiieli penibile!) vine dupa demersuri jurnalistice, nu este un lucru anormal.

Tocmai si acesta este rostul exsistentei presei libere. Cu riscul asumat de a nu-i fi pe plac lui Oprisan si ciracilor sai, cum am vazut fara vreun dram de surpridere ca s-a intimplat dupa partciparea mea la emisunea "Arena media" de marti, unde s-a spus lucrurilor pe nume, atit cit timpul a permis-o, vis a vis de subiect. Interventiile lui Burloiu si Oprisan in special, nu au avut, cum s-a vazut, alt rol decit acela de incercare aproape disperata de a fagmenta distructiv emisunea si a o deturna de la tema propusa. Au putut fi totusi - chiar si printre astfel de vizibile sfortari - auzite perle precum "negocierile care se faceau cu Finantele" ori de cite ori in conturile drumarilor apareau bani.

Dupa care se trecea la stiutele falsuri in cele ordine de plata ale Trezoreriei si banii (despre care statul era tras pe sfoara

zicindu-i-se in documente ca-s bani "pentru salarii") aterizau in conturile ziarului utilizat de baron pe post de hirdau cu zoi. Si servindu-i acestuia, pe fonduri publice, la nevoie in reglarile de conturi politice si de gasca, dar si-n alea cu legea. Mult prea blinda, permisiva si ingaduitoare, iata, cu de alde el !

Intrebarea-i cum sa faca cei abilitati din justitia romaneasca, dom\'le, sa descopere avantajele "patrimoniale si nepatrimoniale pentru sine sau pentru altii" ale lui Oprisan in astfel de finantari care nici nu-s facute din cale-afara de subtil? Desi personaje importante inclusiv din amintitul PNA vor sa ne induca impresia c-ar fi nemaipomenit de greu, ar merita totusi incercat. Mai ales ca odata cu transarea motiunii de cenzura de ieri in Parlament multe castele de nisip cladite prin justitie pentru scopuri precum cele tare vizibile in stradania jalnica de punere a batistei pe tambal si-n dosarul "Drumuri si poduri", s-ar putea repede narui.


P.S.1 Crezind ca astfel ies cumva mai nepatati din ridicol, nu s-au sfiint nici sa "gingureasca" gales si nonsalant in emisiunea de la "Realitatea" minciuni imense. De dimensiuni comparabile cu alea ale "modestei case cu cinci camere" apartinind unei cunoscute pensionare. Si crescuta aproape simultan cu lucrarile la blocurile ANL din Focsani, la Km 27 pe soseaua Vrancei.


P.S. 2 Faptul ca imi sint atribuite iarasi puteri supranaturale: pe linga cea de a "elimina din viata publica" fie si Oprisani, de a avea la cingatoare pe nu doar "ziarul care face jocurile PNL-PD"- eu neavind vreo legatura politica demonstrabila cu vreunul din cele doua partide care si-au scos, mai nou, un "saptaminal PNL"- dar si un cotidian central, caruia "ii comand", ca sa nu mai vorbim de postul de televizune cu acoperire nationala unde "aranjez emisiuni" tine de probleme cel mai probabil de ordin medical.

Ale celui care crede ca numai el are drepturi, dreptate si-n general detine adevarul absolut (altii in afara lui neavind nici dreptul elementar de a-si exprima macar vreo opinie) si nu poate accepta ca-i foarte aproape timpul cind va trebui sa dea si socoteala. Pentru "minunatiile" care au tinut ani de zile topul stirilor de presa romanesti si nu numai, fiind determinante in aparitia sinistrei notiuni de "baron local ".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.