Opinii

Campionatul national de demagogie-faza judeteana din Vrancea

Corneliu Condurache
11 feb 2009 1102 vizualizări
Era de asteptat ca mingea electorala ridicata la fileu de amatorismul si desprinderea de realitate a consilierilor locali focsaneni liberali si democrat-liberali sa fie fructificata politic la maxim de Marian Oprisan.

Adevarul este ca pleasca aceasta, constituita de scumpirea cu peste 30% a caldurii produse si distribuite in sistem centralizat de ENET in Focsani, votata de majoritatea din legislativul cu pricina, aceasta aflindu-se in competitie cu partidul din care provine primarul municipiului, cu greu putea fi tratata altfel in Vrancea politica a anului 2009. Dupa doua campanii electorale mustind de minciuni si demagogie anul trecut, si alte doua ce urmeaza in acest an, cu mare probabilitate identice, inchipuirea alesilor PD-L si PNL ca pot poza public in analisti economici la rugamintile primarului Decebal Bacinschi n-avea cum sa nu-i coste. Faptul ca scatoalca politica a lui Oprisan ""anularea scumpirii-a fost administrata cu pixul prefectului Raluca Dan (prin avizul de nelegalitate dat controversatului proiect de hotarire votat in CL Focsani luna trecuta) indica modul in care se vor petrece lucrurile prin judet in mandatul 2008-2012 in consiliile locale, orasenesti si municipale, si in institutiile descentralizate de stat. Daca vor fi la fel de naivi si nepregatiti toti cei ce vad altfel decit baronul realitatile sau rezolvarile problemelor in Vrancea, o vor incasa in acelasi mod. Constatarile sint valabile cu aplicarea corectiilor de rigoare si pentru disputele aferente campaniilor electorale ce urmeaza a se desfasura in acest an in judet. Singurul raspuns pe care ar putea sa-l mai dea unei asemenea abordari liberalii si democrat-liberalii ar fi, poate, initierea unui proiect de hotarire prin care sa ieftineasca gigacaloria in Focsani. Sau unul prin care sa hotarasca ca o dau gratis. Asta daca-i lasa, bineinteles, prefectul Raluca Dan sa aiba in convocator un asemenea punct pe ordinea de zi! In fond, analizind cu luciditate ce s-a intimplat pina acum in Focsani in ultima perioada, dar si in Vrancea in general, precum si la Bucuresti, nu-i dificil sa apreciem: Sintem in plin campionat national de demogogie. Iar la Focsani n-a avut loc decit etapa municipala a fazei judetene. Politicienii nostri fiind, iata, ocupati si avind cu totul alte viziuni (s-a dovedit ca daca mint frumos, stiu sa duca cu zaharelul, si au structuri in teritoriu sa le aduca voturi, n-au treaba cu nimeni in judet, fiind pe cai mari si la Bucuresti), de criza economica n-au decit sa se ocupe Mugur Isarescu, Uniunea Europeana si Fondul Monetar International. Asta e!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.