Opinii

Leapsa politicienilor vrinceni cu pretul energiei termice

Corneliu Condurache
2 feb 2009 1373 vizualizări
Cu o intirziere de aproape o saptamina, alesii liberali din Consiliul Local Focsani s-au gindit, totusi, sa iasa ieri intr-o coferinta de presa si sa explice cum au scumpit ei pretul energiei termice destinate abonatilor din sistemul centralizat de incalzire al municipiului resedinta de judet, avind sentimentul si pretentia (ambele absurde, bineinteles) ca fac asta cu simtul datoriei implinite fata de alegatori.

Nu trebuie omisa observatia ca in timp ce consilierii membri ai Partidului National Liberal din legislativul focsanean au simtit, totusi, nevoia sa-si justifice intr-un fel gafa, cei democrat liberali care le-au tinut isonul primilor nu s-au sinchisit sa recurga la un asemnea efort. Dar asta tine atit de respectul fata de proprii votanti, cit si de grija pe care si-o poarta imaginii lor de politicieni locali. Revenind, insa, la explicatia liberalilor in legatura cu scumpirea pretului gigacaloriei produsa si distribuita de Enet, acestia au marturisit ca de fapt au fost trasi pe sfoara de social-democrati si de primarul Decebal Bacinschi. Dupa ce liderii grupurilor PSD, PD-L si PNL de consilieri din CL Focsani convenisera in pregatirea sedintei de marti la insistentele edilului municipiului cum ca situatia bugetului pe 2009 este una fara iesire din punct de vedere financiar daca majorarea de pret despre care-i vorba nu se materializeaza, in timpul derularii ordinii de zi situatia s-a schimbat radical "ca la Ploiesti". In cel mai smecheresc mod cu putinta, precedat de o serie de conversatii telefonice purtate, se banuieste, cu liderul PSD Marian Oprisan, sustin liberalii, (si avea sa o confirme la o zi dupa sedinta si primarul Bacinschi pe un post local de televiziune) ei impreuna cu democrat liberalii au fost lasati in ofsaid de catre consilierii locali PSD. Sa voteze singuri marirea pretului gigacaloriei cu peste 30%, pentru a fi apoi aratati cu degetul. Daca este adevarat ceea ce dezvaluie liberalii, inseamna ca politicienii vrinceni sint mult mai preocupati sa-si "traga leapsa" unii altora, decit sa discute si rezolve cu adevarat problemele reale ale alegatorilor. Se pune, insa, in acelasi timp si intrebarea: cine i-o fi oprit pe liberali si democrat liberali sa nu mearga inainte cu intelegerea privind marirea pretului gigacaloriei, cind au vazut ca social-democratii si chiar directorul ENET o "dau la intors"? Daca alesii PNL si PD-L nu s-au prins ca sint luati de fraieri de catre consilierii PSD, in cirdasie cu primarul Decebal Bacinschi, prin astfel de jocuri grosolane, derulate in timpul sedintei, este in mare parte si vina lor. E o eroare direct imputabila naivilor ce-si iau iluziile drept realitati si incearca sa trateze Pacalicii ca pe niste oameni onesti. Iar un astfel de adevar isi dovedeste cu atit mai mult valabilitatea, iata, in mediul politic autohton.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.