Opinii

Trainica justitie de cumetrie

Corneliu Condurache
22 iun 2005 702 vizualizări
Odata cu recenta solutie, plina de semne de intrebare, data de Parchetul National Anticoruptie in cazul "Drumuri si Poduri", se poate spune ca intr-un celebru film SF de prin anii '90 : "Se-ntimpla iar!"

Odata cu recenta solutie, plina de semne de intrebare, data de Parchetul National Anticoruptie in cazul "Drumuri si Poduri", se poate spune ca intr-un celebru film SF de prin anii \'90 : "Se-ntimpla iar!"

In sensul ca mai poate fi inca o data vizionat in toata splendoarea lui sistemul care a inlesnit aparitia, dezvoltarea si conservarea atita timp a unui sinistru model de dezvoltare adoptat fara cricnire sau mustrari de constiinta de finii politicieni dimboviteni cu aere europenesti, pentru ca-n opinia lor este unul dintre cele sigur garantate in privinta culegerii de voturi la nevoie.

Cel al judetului-feuda, patronat dupa bunul plac de un baron local pe post de satrap.

Pai, sa meditam daca nu cumva de asta-i vorba in ce-am vazut derulindu-se in ultimele zile prin comunitatea noastra? Dupa o acheta facuta aproape in ilegalitate si cam pe picior de catre doi marunti (ca functie si ca pozitie-n schema institutiei la acea vreme) politisti in care acestora numai ca nu li s-au dat palme si suturi pentru "inconstienta" ce-au avut-o, la Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea s-a continuat aproximativ in acelasi stil in genul filmelor cu final asteptat. Mimindu-se parca un straveziu joc de glezne "s-a declinat competenta" catre Parchetul National Anticoruptie Bucuresti pentru ca paguba ar fi depasit cica valoarea de 100000 de euro. De aici totul incepe sa semene cu un scenariu bine gindit si calculat. In stilul greu de crezut ca posibil, dar foarte real pomenit zilele astea de un cotidian central: procurorul Parchetului National Anticoruptie devine aproape avocatul lui Oprisan. Si-l extrage pe acesta din toate zonele in care acuzatiile posibile ar fi putut deveni unele grave sau complicate, pentru restul redirectionind competenta catre acelasi Parchet local de unde plecase, de fapt, dosarul catre PNA. Aici unde putem banui ca finul sau nasul lui domn\' Prunache sau ce-o mai fi el, abia asteapta sa-l rezolve cum se pricepe el mai bine.

(Apropo: ar fi mai mult decit interesant daca a facut cineva vreo statistica sa vada cum de mai toate dosarele din acestia ani, in care aparea implicat fie si tangential baronul de Vrancea s-a intimplat sa cam ajunga fix la aceiasi oameni? Intre ei, la loc de frunte finul sau nasul fostului asociat si cunoscut combinator politc al acestuia!)

Zau ca pare justitie de cumetrie, si-nca de aia trainica.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.