Opinii

Alianta cu zilele numarate

Corneliu Condurache
30 ian 2009 1411 vizualizări
Asa cum puteti citi in editia de astazi a Ziarului de Vrancea, procesul viceprimarilor Focsaniului a ajuns la deznodamintul care nici nu era prea greu de intuit inca de acum citeva luni.

Alegerea liberalului Romeo Paul Postelnicu si a democrat liberalului Alin Trasculescu in scaunele de adjuncti ai lui Decebal Bacinschi prin practicarea deja celebrului controvesat "vot carioca multicolor" a fost declarata nu tocmai legala printr-o solutie definitiva a justitiei. Desi metoda a fost utilizata identic, fara nici o mustrare de constiinta, chiar de Partidul Social Democrat din judet - reclamant in procesul despre care-i vorba - la mai multe alegeri asemanatoare cu cea de la Focsani, prin citeva Consilii locale din Vrancea in legislaturile trecute. S-a ajuns acum, dupa sapte luni de energii risipite aiurea, exact in punctul fixat drept reper imediat dupa alegerile locale din vara anului trecut. Numai ca in alt context al aliantelor politice, inclusiv local. Iar daca in toata aceasta perioada coalitia PN-L- PD-L din legislativul focsanean n-a dovedit ca are forta sa repete alegerea viceprimarilor, pentru a si-o transa definitiv si incontestabil in favoarea sa, dupa verdictul de ieri al Curtii de Apel Galati lucrurile par mult mai complicate. In plus, daca pe linga cele susmentionate mai tinem seama de modul in care liberalii si democrat liberalii s-au lasat folositi aproape fara reactie la ultima sedinta a Consiliului Local din aceasta sptamina in problema scumpirii gigacaloriei produsa si distribuita de ENET, o concluzie se desprinde cu destula usurinta. Sansele unei strategii coerente comune ale celor doua grupuri de alesi proclamate aliate - PD-L^PNL - in miniparlamentul municipiului resedinta de judet nu par a avea un viitor luminos la orizont, nici in problema viceprimarilor revenita pe tapet. Cu atit mai mult cu cit declaratia sefului interimar al PD-L Vrancea, Alin Trasculescu, data ieri redactorilor Ziarului de Vrancea referitor la acest subiect - cum ca indiferent ce decizii vor lua ei (n.r.- democrat-liberalii) acestea vor fi "in interesul focsanenilor" "" pare a spune si ea multe. Inclusiv ca este posibil ca zilele "Aliantei pentru Focsani" din Consiliul Local sa fie numarate. Si sa mai si iasa destul de putine la respectiva numaratoare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 12 ore, 41 minute, 41 secunde
Pacat de oamenii PNL-ului din CL, care sunt oameni cu bun-simt si seriosi, ca au sefi ca Tariceanu, Bogdan Olteanu si Sapunaru. Tariceanu si nulitatea aia enervanta de Olteanu au tras PNL-ul in jos la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.