Opinii

Intelegerea secreta Bacinschi - PNL+PD-L

Corneliu Condurache
29 ian 2009 1590 vizualizări
La multele intimplari care au facut in ultimii 20 de ani din politica vrinceana un fel de nebuloasa in fata careia ramin aproape ca la dentist atit cunoscatorii, cit si novicii, marti, 27 ianuarie 2009, s-a mai adaugat una.

Astfel, Focsaniul reprezinta cu mare probabilitate unicul municipiu resedinta de judet din tara - sau in orice caz, o raritate fara dubii a vietii politice autohtone - in care se petrece la aceasta ora o curioasa asociere. Un primar al Partidului Social Democrat este sustinut intr-o problema cu miza importanta a mandatului nu de partidul sau si nici de Societatea Comerciala din subordinea Consiliului Local la care se refera chestiunea in discutie, fiind evident vorba de scumpirea cu peste 30% a caldurii produse si distribuite in sistem centralizat de ENET, ci de alianta de formatiuni politice (PD-L ^PNL) declarata adversara celei a edilului. Desigur, daca luam in calcul coalitia de guvernare - PSD^PD-L - creata imediat dupa alegerile parlamentare din 30 noiembrie anul trecut, trebuie sa o lasam mai moale cu revelatiile politice de acest tip. Numai ca, iata, desi inainte de sedinta legislativului focsanean de acum doua zile nimeni n-a explicat ceva despre surprinzatoarea miscare cu impact electoral cert petrecuta la Focsani, tacerea a fost totala si ieri. Se prea poate in aceste conditii ca votul Aliantei PD-L^PNL din CL Focsani pentru Bacinschi sa se fi facut in urma unor negocieri tinute departe de ochii si urechile alegatorilor focsaneni. Cum spuneam, o asemenea intelegere nu mai reprezinta o curiozitate in ianuarie 2009, dupa ce Parteneriatul PSD^PD-L a devenit realitate. Modul in care protagonistii au inteles sa o realizeze, intr-o suspecta secretomanie, este insa unul generator de multe semne de intrebare. Unul din ele este cel referitor la dedesubturile intelegerii. Pentru ca este greu de crezut ca invocata teama de falimentare a Primariei este si reala. Iar un sprijin PD-L-isto-PNL-ist dat lui Decebal Bacinschi, fara vreun avantaj pentru sustinatori (cu afectarea serioasa a buzunarului alegatorilor focsaneni) este dificil de imaginat, chiar si pentru niste diletanti intr-ale politicii.


P.S. Aseara, intr-o interventie pe un post TV local, primarul Decebal Bacinschi a dat o explicatie care lamureste in mare parte misterul scenetei care s-a jucat marti seara in sala de sedinte a CL Focsani. Edilul a precizat cum ca el a fost sprijinit in scumpirea cu peste 30% a caldurii produsa si distribuita in sistem centralizat in Focsani de ENET doar de catre liberali si democrat-liberali, pentru ca Marian Oprisan, presedintele partidului sau, nu a fost de acord cu respectivul pret. Insa n-a omis sa adauge ca va propune (personal n-am vreun dubiu ca se va si realiza initiativa primarului) ca alesii celor trei partide din miniparlamentul focsanean sa se reintilneasca in curind pentru a scadea ceva din pretul crescut de alesii liberali si democrat- liberali marti seara. N-ai ce zice in atari conditii! "Fain" mod de a face (sub motto-ul spaimei falimentului planind asupra primariei lui Bacinschi) din PNL-isti si PD-L-isti agentii electorali ai lui Oprisan si ai PSD-ului! In plus, ar mai merita doar adaugat ca dictonul usor adaptat "Unde nu-i cap, vai de voturi" se va verifica inca o data mai mult ca sigur foarte curind in Vrancea si in Focsani dupa asa o isprava.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 9 ore, 18 minute, 33 secunde
Eu ii vad pe consilierii locali ca pe reprezentantii cetatenilor care i-au votat, deci nici pe ai ENET, nici pe ai Primariei Focsani, nici pe ai Primarului Bacinschi, doar ai cetatenilor. Deci eu sunt citeste integral
, acum 739393 zile, 9 ore, 18 minute, 33 secunde
Stiti ca sfarsitul lui 2010 este si sfarsitul tuturor subventionarilor la pretul caldurii. Cum ar fi la acea data sa se dubleze pretul? Va invit la comentarii!
, acum 739393 zile, 9 ore, 18 minute, 33 secunde
Dumneavoastra domnule db, ziceti ca, doar la taxe functioneaza totul bine???.Habar nu aveti, eu cetatean al acestui oras ,am platit impozitul pentru 2008 in luna februarie, si, culmea ironiei, cand am citeste integral
, acum 739393 zile, 9 ore, 18 minute, 33 secunde
pentru inteleptul: catastrofa domnule.dar o meritam.de ce ? pai nu mai avem nici o reactie,nu mai protestam ,nu mai iesim in strada si inghitim orice.e normal? meritam sa ne ia totul sa mincam la o citeste integral
, acum 739393 zile, 9 ore, 18 minute, 33 secunde
Scuze, nu detineam informatia. Deci pe baza declaratiei domnului respectiv reformulez; In Primaria lui Bacinschi nu functionaeza NIMIC.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.