Opinii

Cu SRL-urile politice, la guvernare in Vrancea

Corneliu Condurache
22 ian 2009 1887 vizualizări
Cu vreo doua luni in urma, puneau vrincenii pe primul loc sau promiteau in judet revolutia portocalie care facea sa curga lapte si miere pe aceste meleaguri.

Acum lucrurile s-au mai schimbat, pentru ca politicienii s-au vazut cu sacii in car. Unii - Oprisan si PSD - de cind s-au anuntat rezultatele alegerilor stau la Bucuresti si par a-si fi schimbat putin ordinea de prioritati clamata; punind pe primul loc promovarea protejatilor politici in functii guvernamentale. Ceilalti, democrat-liberalii, joaca piesa concordiei invinuind presa de speculatii. De parca presa ar fi declansat sapaturile, lucraturile si razboaiele interne pentru dobindirea de pozitii privilegiate in negocierea propriilor interese in PD-L Vrancea. Nu-i prima oara cind politicienii se ascund de realitate, pretinzind senini ca aceasta nu exista decit asa cum le convine sau le place lor sa o vada. Iar asta se intimpla mai ales cind respectivii indivizi s-au pomenit cocotati pe scaunele puterii. A sustine, insa, ca o comisie de negociere - cum este cea anuntata de catre PD-L- din componenta careia patru membri din cinci (pentru ca ieri in afara de Dan Popoiu, Nicu Tanase, Emilian Diaconu despre care se stia déjà, si Vicentiu Micheci a confirmat faptul ca este interesat si el de un scaun de sef intr-o institutie descentralizata din judet) isi vor negocia dorintele de a ajunge sefi pe bani publici in Vrancea nu inseamna conflict de interese, ci ca doar s-ar fi " tinut seama de autoritatea profesionala, politica si morala",reprezinta deja cu totul altceva. Vopsirea realitatii in culori dictate de dorinte si necesitati. Nu s-a aflat inca nimic despre componenta comisiei similare de la PSD care ar trebui sa negocieze posturile de conducere din fruntea institutiilor descentralizate ce revin partidului in Vrancea si care sa urmareasca apoi aplicarea programului de guvernare in judet. Pentru ca asa cum am spus, cu o astfel de transparenta fata de presa "sint pusi vrincenii pe primul loc!" Daca insa lucrurile vor fi tratate la fel precum la PD-L, putem spune ca avem de a face cu un fel de SRL-uri politice ce-si urmaresc afacerile proprii, nicidecum cu guvernarea care sa ne ajute sa trecem mai usor criza.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.