Opinii

Tacerea reglarilor de conturi pentru putere

Corneliu Condurache
19 ian 2009 1938 vizualizări
Dupa o luna si jumatate de tacere totala, rau prevestitoare pentru o formatiune politica aflata la putere intr-o democratie, vineri, filiala Vrancea a Partidului Democrat-Liberal a emis un Comunicat de Presa.

In afara de a anunta ca pur si simplu PD-L Vrancea mai exista, fara insa a se arata deloc generos in vreun fel cu alte explicatii - care totusi trebuie mentionat ca din minim respect macar fata de proprii alegatori s-ar fi impus fara doar si poate -, textul sec si zgircit in amanunte al comunicarii de la sfirsitul saptaminii trecute, da de veste despre doua chestiuni care s-au petrecut in organizatie in aceasta perioada . A fost completat Biroul Permanent Judetean -in continuare insa ramas interimar dupa dizolvarea produsa imediat ce s-au aflat rezultatele scrutinului pentru alegerile locale din vara anului trecut - ,si s-a constituit totodata Comisia de negociere a partidului, prevazuta in Protocolul Parteneriatului ce sta la baza aliantei de guvernare cu Partidul Social Democrat pentru impartirea "ciolanelor" puterii, faza "pe judet". Daca in privinta completarii structurii Biroului Permanent Judetean se observa ca noutati de semnalat cooptarea tuturor fostilor candidati ai PD-L la parlamentarele din 30 noiembrie - decizie impusa, probabil, de la Bucuresti - dar si retragerea lui Corneliu Momanu, fost deputat in mandatul 2004-2008, devenit practic simplu membru de partid, analizind componenta Comisiei de negociere se constata ceva surprize. Astfel, in afara de Alin Trasculescu, din aceasta nu face parte nici unul dintre ceilalti parlamentari de Vrancea ai democrat-liberalilor. Intrucit Sorina Placinta dar si Razvan Serban Mustea nu se regasec nici printre prim-vicepresedintii anuntati de PD-L Vrancea in Comunicatul de vineri, desi fiecare din cei doi are in spate un numar mai mare de voturi ale vrincenilor pe sistem electoral uninominal decit cele obtinute de Alin Trasculescu, de exemplu, concluzia unor reglari de conturi tinind de luptele pentru putere in partid nu-i dificil de tras. La fel poate fi, desigur, interpretata si absenta lui Ionel Serban Mustea din aceleasi structuri mai ales daca luam in consideratie informatiile care-l dau drept unul din principalii finatatori ce au contribuit la rezultatele democrat-liberalilor vrinceni la scrutinul din toamna anului trecut . Toate amanuntele mentionate explica, probabil, si tacerea desavirsita de pina acum a PD-L Vrancea. Aceasta luna si jumatate de abordare a stategiei "ciocului mic" scursa de la 30 noimebrie pina vineri a fost de fapt una a sapaturilor interne si infigere pe la spate a "cutitelor lungi". In situatia in care se afla in asteptarea negocierilor dar si a coabitarii cu parteneri - PSD si Oprisan - mult mai versati si dar mai puternici din punct de vedere electoral se poate spune in legatura cu PD-L-istii vrinceni "numai asta le mai lipsea!"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 3 ore, 56 minute, 37 secunde
Stimate domnule Condurache, va rog sa imi explicati si mie, daca aveti timpul necesar, legatura dintre numarul de voturi si implicarea in echipa de negociere cu PSD, echipa ce reprezinta PD-L in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.