Opinii

Abuzul de putere, la ordinea zilei

Liviu Ioan Stoiciu
15 ian 2009 1792 vizualizări
Abuzul de putere bate la ochi din primele zile ale acestui an: Executivul (Guvernul PDL-PSD, pe linia fostului FSN) face si pe Legislativul (da ordonante de urgenta care bulverseaza sistemul, profitind de faptul ca are 70 la suta din voturi ce îl sustin)!

Iar presedintele tarii, Traian Basescu, se substituie premierului (in cazul gazului metan importat din Rusia, incalcind regula; a avut convorbiri telefonice cu premierul Vladimir Putin) si-i intimideaza pe magistrati (uitind cu totul de separatia puterilor in stat: Executiva, Legislativa si Judecatoreasca)"¦ si toate acestea s-au intimplat in doar saptamina, dupa sarbatori! Si ce urmeaza? Urmeaza "modificarea Constitutiei, prin care Basescu vrea sa-si mareasca puterea personala, punind in pericol democratia in Romania" (conform vicepresedintelui PNL, Ludovic Orban). Din pacate, vocea Opozitiei e nebagata in seama, degeaba atrage atentia alt vicepresedinte PNL ca Romania se indreapta spre un "totalitarism democratic" in care Traian Basescu e "si presedinte, si prim-ministru si jupinul serviciilor secrete si seful Justitiei" (conform lui Puiu Hasotti). Prima datorie a presei care se respecta ("a patra putere in stat"?) e sa intre in opozitie si sa dea de gol abuzurile Puterii.

Noii guvernanti ai "monstruoasei coalitii" PDL-PSD (sau ai "coalitiei contra naturii", cum vad ca mai e etichetata public) se dovedesc a fi din start de rea-credinta. Avem de a face cu un "guvern prezidential", ingenuncheat lui Traian Basescu. Amatorismul de care sint acuzati noii guvernanti e, de fapt, ticalosie politica. Baronii PDL si-au dat mina cu baronii PSD si au format un guvern de tip mafiot, al unor grupuri de interese. Condamnabil, in batalia pentru ocuparea posturilor-cheie din sistem, chiar si in cadrul aceluiasi partid ajuns la guvernare se scot ochii: Miron Mitrea-PSD anunta senin in zilele din urma ca "au fost deranjate grupuri de interese din PSD" atunci cind un Gabriel Oprea, nou ministru la Interne, "omul lui Basescu", l-a numit pe contestatul Virgil Ardeleanu in fruntea serviciului secret de la Interne, "care va asculta telefoanele ministrilor"! Gabriel Oprea, "prietenul teroristului Omar Hayssam", fiind mina in mina cu Elena Udrea (au facut afaceri impreuna, apropo) "" era normal ca atotputernicul Traian Basescu sa aiba sub control si serviciul secret de la Interne (nefastul "doi si-un sfert", fostul UM 0215), nu numai SRI si SIE sau cele de la Comunicatii, Armata si Justitie! Ba chiar Traian Basescu vrea sa infiinteze si un serviciu secret "impotriva terorismului turistic" (Doamne fereste si apara!) la noul minister al Turismului, condus de pupila lui, Elena Udrea! Minister inventat parca anume pentru a supraveghea actualul Guvern prin Elena Udrea (si prin omul ei pus in fruntea Secretariatului general al Guvernului, Daniela Andreescu, angajata a sotului Dorin Cocos!). Punind la socoteala culmea mizeriei morale, sa nu uitam, aceea cu anuntul "bugetului de criza" si de austeritate maxima, si cu inventarea a doua noi ministere "banoase", care toaca bani-gramada publici inutil, cu posturi corupte pentru camarila prezidentiala (si pentru clientela politica a celor doua partide coalizate la putere), pentru doua din "doamnele" preferate la curtile interioare ale Palatului Cotroceni, Elena Udrea (la Turism, sotie a unui proprietar de lant hotelier; cu ani in urma chiar Traian Basescu infiera "mafia din Baneasa" in care erau implicati partenerii sotului ei, Bittner-Petrache) si Monica Iacob Ridzi (la Tineret si Sport)... Nu vreau sa plusez pina la absurd, dar inainte de a scrie aceste rinduri am citit ca Traian Basescu (de abuzurile caruia depinde viitorul Romaniei) "a primit de Anul Nou un lant de aur insotit de un medalion pe spatele caruia este scrisa grupa sa de singe: B3 cu RH pozitiv, o grupa specifica depresivilor si alcoolicilor, potrivit specialistilor"¦ Potrivit unei teorii elaborate in 1996 de doctorul Peter J. D"â„¢Adamo, persoanele cu grupa B3 sint predispuse oboselii cronice, furiei necontrolate si pot cadea in depresii, iar potrivit unor vorbe din popor, grupa B3 este caracteristica celor carora le place sa bea". Sa ne traiasca alesul alesilor!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 1 ora, 1 minut, 56 secunde
MARELE SCANDAL ISCAT IN JURUL PENSIILOR ACTORILOR, PROFESORILOR, MEDICILOR ETC. ARE, DE FAPT, ROLUL DE A NE ATRAGE/DISTRAGE ATENTIA DE LA MARILE GOLANII FACUTE PE FATA, IN VAZUL TUTUROR: citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.