Opinii

Mitrea si Oprisan in scandalul Vulpea

Corneliu Condurache
13 ian 2009 1832 vizualizări
Ceea ce parea o simpla gilceava in interiorul Partidului Social Democrat, prognosticat a fi rezolvata prin cel mult o mustrare verbala, a capatat ieri, la Biroul Permanent National al formatiunii politice in discutie, cu totul alte dimensiuni.

Transfomindu-se intr-o problema a Guvernului Romaniei si chiar a Coalitiei aflate la putere, odata cu retragerea sprijinului politic pentru ministrul Gabriel Oprea al Administratiei si Internelor. In tot scandalul apare, cum se stie, si Vrancea. Atit ministrul social-democrat cu sprijinul retras ieri, cel putin unul dintre secretarii de stat - Catalin Vrabie -, dar si seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI), celebra de acum "Vulpe", Virgil Ardeleanu, au fost solid girati politic in PSD la impartirea "cascavalului" de catre cuplul Miron Mitrea-Marian Oprisan. Slabiciunea presedintelui in functie al Consiliului Judetean Vrancea pentru legaturi cu serviciile secrete nu-i tocmai o noutate, dar intrarea acestuia intr-un conflict de o asemenea amploare, cu majoritatea conducerii propriului partid, se contureaza totusi ca o mutare politica mai putin asteptata. Ieri, dupa retragerea sprijinului politic pentru ministrul Oprea, nu se stia inca nimic despre reactia primului ministru Emil Boc fata de acest scandal. In aceste conditii soarta lui Virgil Ardelean, dar si a celorlalti secretari de stat pusi in functii in MAI faceau doar obiectul speculatiilor. Si in privinta sanctionarii cu excluderea din PSD a lui Oprea aparusera ieri seara reactii de impotrivire printr-un comunicat al Organizatiei Ilfov. Modul in care va fi transat definitiv scandalul Oprea-MAI si raportul real de forte legat de valurile create de respectiva disputa ar putea fi apreciate la valoarea lor reala o data cu votul din Comitetul Executiv National al PSD din care fac parte toti sefii de organizatii judetene din tara. Daca decizia de ieri referitoare la Oprea se va pastra, nu-i exclus ca de ea sa fie afectati si Oprisan si Mitrea. Faptul ca ei sint intrati in acest scandal este in afara oricarui dubiu. Depinde cum vor iesi din el. Pe de alta parte trebuie tinut seama ca n-ar fi prima oara cind cei doi cad in picioare din situatii politice complicate. Mai ales ca acum este vorba de informatii si servicii secrete. Care stiu, fac si desfac aproape tot ce "misca" in materie de accedere si exercitare a puterii in Romania de 19 ani incoace.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.