Opinii

Vrancea, in zona gri

Corneliu Condurache
22 dec 2008 1084 vizualizări
Dupa consumarea primelor etape de impartire a puterii, derulate la nivelul Guvernului si a Parlamentului, realitatile referitoare la reprezentarea judetului Vrancea - reflectate prin diversele tabere ale celor doua partide partenere de alianta guvernamentala - arata destul de sumbru.

Astfel, in Partidul Social Democrat, desi considerati de multi cunoscatori ai vietii politice printre "creatorii" asocierii cu Partidul Democrat-Liberal, "fratii" Miron Mitrea si Marian Oprisan nu par a se fi ales cu mare lucru dupa aplicarea diferitelor scheme de distribuire a functiilor importante. Baronul nu-si poate contabiliza nici un post de ministru in Guvern, spre deosebire de colegul sau Mazare de la Constanta, de exemplu, desi a dat de inteles ca isi dorea cu ardoare o astfel de izbinda. Iar Mitrea a ramas "cu ochii in soare", dupa executiv, si in Parlament, doar ca simplu senator. Chiar daca deocamdata doar de etapa, esecurile celor doi "frati" nu pot fi trecute cu vederea. Evolutia traiectoriilor lor politice, mai ales in noul context, trebuie urmarita in continuare, pentru ca poate oferi noi surprize, inclusiv in relatiile cu PD-L si Traian Basescu.

Din directia Partidului Democrat-Liberal, filiala Vrancea, in formularea aprecierilor privind aceleasi realitati trebuie in primul rind tinut seama de faptul ca Gheorghe Flutur, responsabilul de la centru de activitatea organizatiei, s-a vazut in postura de personaj ramas in afara jocurilor de putere din partid prin abandonul lui Theodor Stolojan. Intr-o astfel de conjunctura, nu-i de mirare ca organizatia Vrancea a PD-L ar putea fi la rindul sau tratata drept un fel de organizatie din teritoriu a nimanui. Daca la toate cele mentionate adaugam articolele ce consfintesc abandonarea judetului din punct de vedere politic de catre PD-L in sfera PSD, cuprinse in Regulamentul de aplicare a Protocolului Parteneriatului pentru Romania - despre care se tot vorbeste in ultimile zile - se cam confirma plasarea Vrancei intr-un fel de zona gri de interes in viziunile si strategiile ambelor partide aflate la guvernare. Cum se va traduce efectiv aceasta cruda si nu prea convenabila realitate, ne vom lamuri in scurta vreme. Dar orice s-ar spune, parca viitorul incepe sa nu se vada atit de luminos cum li se promitea vrincenilor de prin mai toate directiile in campania electorala, recent incheiata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 9 ore, 22 minute, 32 secunde
Dupa ce vom sti si sefii deconcentratelor se poate spune exact cum vor arata cei 4 ani care urmeaza. Cum nu-mi inchipui ca Oprisan va baga vreo figura noua, mai mult ca sigur va fi o reluare a citeste integral
, acum 739398 zile, 9 ore, 22 minute, 32 secunde
Nimic nou in Vrancea.Feuda lui Oprisan&co.Ma intreb oare PDL isi face calculul cam cate voturi mai primeste in Vrancea?In campanie se dadeau foarte potenti!Era de la viagra?Pusti simpatici crescuti si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.