Opinii

Intre garantia Aliantei si obrazul gros al Parteneriatului

Corneliu Condurache
12 dec 2008 1191 vizualizări
Daca se finalizeaza coalitia guvernamentala in formula Partidul Democrat Liberal-Partidul Social Democrat, conform fluxurilor de informatii ce invadeaza spatiul public in ultimele zile, vor aparea in mod sigur consecinte si-n politica vrinceana.

In afara modului in care isi vor imparti "ciolanele" locale baronul Oprisan si PSD cu "ciocoii si beizadelele" din PD-L, va fi interesant de urmarit, de pilda, evolutia legislativului municipiului resedinta de judet. Concret, se pune problema daca va mai exista sau nu «Alianta pentru Focsani». Un prim semnal - ne vom lamuri in perioada urmatoare cit de semnificativ - a fost transmis marti, 9 decembrie, la recursul procesului viceprimarilor de Focsani derulat la Curtea de Apel Galati. Cu aceasta ocazie atit Romeo Paul Postelnicu, viceprimar din partea Partidului National Liberal (pentru ca numai el a mai ramas "parte reclamata" in proces, celalalt viceprimar, Alin Trasculescu de la Partidul Democrat Liberal, devenind intre timp deputat) cit si "reclamantul", constituit din grupul de consilieri PSD din Consiliul Local Focsani, au solicitat un nou termen pentru a-si angaja aparator. In cazul in care Alianta pentru Focsani n-ar fi pusa in discutie, cel mai probabil lui Romeo Paul Postelnicu i s-ar fi transmis ca nu are rost sa mai continue singur procesul. Asta deoarece oricum, prin plecarea lui Alin Trasculescu in Parlament, in locul sau trebuie votat in legislativul focsanean un alt viceprimar. Cu aceasta ocazie, o coalitie PNL-PD-L functionala l-ar putea alege inca o data in aceeasi functie si pe consilierul liberal Postelnicu. Avind in vedere reactia fostului candidat PNL la Primaria Focsani de a continua procesul - pentru ca solicitarea unui nou termen in vederea angajarii unui aparator, marti la Curtea de Apel Galati, asta lasa a se intelege - nu-i exclus ca el sa nu fi primit o astfel de garantie de la colegii PD-L-isti de Alianta din CL. Desigur, exista posibilitatea ca democrat-liberalii vrinceni sa fie mult prea preocupati acum de construirea unor strategii care sa le maximizeze sansele in viitoarele intrevederi pe care le vor avea fata-n fata cu Oprisan pentru a imparti in curind puterea in judet. Dar se mai poate ca, in ciuda clipurilor TV din recent derulata campanie electorala, in care candidatii portocalii de pe aceste plaiuri apareau batind cu aratatorul minii drepte obrazul si recitind o lozinca despre cum "nu trebuie sa-ti fie rusine" de faptele pe care le comiti ca politician, «Aliantei pentru Focsani» sa i se puna cit de curind cruce. Pentru a-i face loc "Parteneriatului pentru Romania" care-n Vrancea s-ar traduce, de oriunde l-ai citi, ca-i al "baronului cu ciocoii si beizadelele".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 16 ore, 53 minute, 11 secunde
Ambele partide din Parteneriat au promis printre altele cresterea salariilor profesorilor cu 50%. Fara sa socotim celelalte promisiuni (renta viagera, pensii minime, etc) si presupunand in mod logic citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.