Opinii

Negociatorii Mitrea-Oprisan, in actiune

Corneliu Condurache
8 dec 2008 1109 vizualizări
Sfirsitul saptaminii trecute a fost unul dominat de intilnirile partidelor parlamentare menite sa contureze o formula guvernamentala dupa alegerile din 30 noiembrie.

Cum atrageam atentia inca de vineri, intre echipele de negociatori ale diverselor formatiuni politice, Vrancea este reprezentata doar de cea a Partidului Social Democrat, prin doi oameni: Miron Mitrea, ajuns senator in unul dintre colegiile judetului, si Marian Oprisan, lider de organizatie cu greutate, gratie procentelor aduse in contul social democratilor. Atit Mitrea cit si Oprisan s-au manifestat in aceste zile ca sustinatori ferventi ai intrarii PSD la guvernare alaturi de Partidul Democrat-Liberal, dupa ce pe parcursul lunii noiembrie i-au mascarit pe Traian Basescu si Emil Boc printr-un teatru de papusi adus de la Galati. O asemenea atitudine nu constituie vreo surpriza. Sa ne amintim cum pe la sfirsitul anului 2007, in urma unor negocieri purtate in biroul lui Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, in formula Mitrea-Oprisan fata-n fata cu Olteanu-Sapunaru, s-au pus la cale termenii colaborarii PNL-PSD in Vrancea. In urma lor, Oprisan a primit bani citi a vrut de la Guvernul Tariceanu, iar Sapunaru a fost ajutat sa-si deseneze un colegiu uninominal pe care sa-l cistige in Vrancea, dar sa si duca partidul condus chiar de el de pe locul doi pe trei in ierarhia judeteana dupa alegerile parlamentare.

Foarte probabil cuplul Mitrea-Oprisan urmareste si acum, prin sustinerea variantei intrarii PSD la guvernare cu PD-L, sa ramina solid ancorat in punctele de unde se hotarste repartizarea valorilor insemnate ale resurselor publice ale tarii. Daca o astfel de combinatie iese - guvernarea PSD-PD-L -, ramine de vazut dupa experienta Sapunaru-PNL ce consecinte se vor rasfringe asupra organizatiei locale a PD-L. Pe de alta parte, nu trebuie uitat si altceva. Cei ce se afiseaza drept vocalii PSD acum: Vanghelie, Mitrea, Oprisan sint aproximativ aceiasi care anul trecut, inainte de alegerile locale, au jucat "la cacealma" varianta Cristian Diaconescu la primaria Bucurestiului, pentru ca ei sa mearga in realitate pe sustinerea lui Sorin Oprescu.

Nu-i exclus, totusi, ca si de aceasta data interventiile publice ale lui Mitrea si Oprisan sa ascunda cu totul altceva decit se lasa a se intelege, urmind ca adevaratele intentii ale social-democratilor in ansamblu sa fie vizibile abia incepind de astazi, dupa sedinta Biroului lor Executiv, cind se va hotari calea pe care o vor urma: la guvernare sau in opozitie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 4 ore, 36 minute, 36 secunde
Nu s-a stabilit inca nimic dar sunt 99% sanse ca PSD sa nu intre la guvernare.
, acum 739398 zile, 4 ore, 36 minute, 36 secunde
Daca PSD intra la guvernare o sa vedem.Cert este ca dupa parerea mea pentru Basescu ar fi cel mai bun Guvern cu ajutorul caruia sa se realeaga.PDL Vrancea nici nu conteaza daca PSD intra la citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.