Opinii

Ciocoii si beizadelele , pe cale de deveni profesionisti

Corneliu Condurache
5 dec 2008 1159 vizualizări
Asa cum s-a anuntat ieri pe mai multe televiziuni nationale, astazi incep la Palatul Cotroceni consultarile partidelor parlamentare - cum au rezultat ele dupa alegerile din 30 noiembrie - cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, in vederea desemnarii primului ministru al viitorului Guvern.

In delegatia Partidului Social Democrat, conform acelorasi surse invocate mai sus, Vrancea va avea nu unul, ci doi reprezentanti: Miron Mitrea si Marian Oprisan. Interesant si demn de retinut este faptul ca amindoi au pozat in aceste zile, - Oprisan prin declaratii destul de transante - drept sustinatori in interiorul forului de conducere al PSD ai unei coalitii de guvernare impreuna cu Partidul Democrat-Liberal. Daca o astfel de optiune nu este vreo regie a social-democratilor in cadrul careia Mitrea si Oprisan interpreteaza anumite partituri, este imposibil sa nu ne amintim citeva din recentele clisee intilnite pe parcursul lunii trecute prin manifestarile electorale din judet. Primele ar fi declaratiile aceluiasi baron din timpul campaniei despre "ciocoii si beizadelele" din Vrancea care, iata, acum ca parteneri de guvernare au mari sanse sa ajunga la rangul de "profesionisti" si "competenti" capabili "sa scoata tara din criza" alaturi de "importantii oameni politici « PSD (cum puteti afla din editia de astazi a cotidianului nostru ca i-a alintat Oprisan pe viitorii posibili parteneri de guvernare democrat-liberali). Dar si spectacolele cu papusi in care era mascarit Traian Basescu prin judet, tot in ultimele saptamini sint greu de uitat. Acum, daca de pixul celui batjocorit o luna de zile in Vrancea, Presedintele tarii, depinde accesul la resursele publice la care PSD-istii au rivnit in ultimii ani, ce mai conteaza? Campania electorala a trecut, iar parerea alegatorilor mai prezinta importanta si interes pentru politicieni abia peste patru ani. Pina atunci mai este, iar prioritatile sint altele.








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 16 ore, 35 minute, 49 secunde
In urma consultarilor se pare ca cel mai probabil guvern este unul minoritar PDL-UDMR. Pentru PDL Vrancea este o varianta super. Scapa si de pretentiile PSD-istilor si de cele ale PNL-istilor. S-a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.