Opinii

Alte surprize cu semn schimbat

Corneliu Condurache
15 iun 2005 708 vizualizări
Duminica, la Adunarea generala a Clubului Roman de Presa (CRP, cum i se spune prescurtat), cei prezenti au avut parte, intre altele, de o constatare cam amara.

Duminica, la Adunarea generala a Clubului Roman de Presa (CRP, cum i se spune prescurtat), cei prezenti au avut parte, intre altele, de o constatare cam amara. Cu prilejul prezentarii unei harti a cazurilor de agresiune impotriva jurnalistilor in anul 2004, s-a confirmat inca o data: Vrancea ramine, de departe, pata neagra a libertatii de exprimare din Romania. Daca ne raportam la numarul de locuitori de pilda, sintem inaintea Bucurestiului cu 300%! Si prin asta s-a remarcat judetul in care traim, in afara sponsorizarilor fortate, a atribuirii lucrarilor pe bani publici aproape exclusiv pe criterii de cumetrie politica, sau a cel putin cinci-sase paranghelii pe an in buricul tirgului, in Focsani. "Stampile" din cauza carora - o pot confirma multi - cind aud de Vrancea, investitorii sau alti oameni importanti fug ca de ciuma. Revenind, insa, strict la situatia dezastruoasa privind libertatea presei, te-ai fi asteptat ca noii guvernanti ajunsi in respectivele posturi cu lozinci de sprijinire totala a acesteia (a presei libere, independente) si garantind ca se va face peste tot "dreptate si adevar" - cum spuneau tare convingator prin campaniile electorale - sa fi facut pina acum macar vreun minim demers. Prin care sa incerce sa-i faca pe cei vinovati de aceasta nedorita si costisitoare anatema sa raspunda si plateasca in vreun fel pentru aceste "marete realizari". Nici vorba! Desi la inceput, cind s-au cocotat in scaune, au cerut dosare cu "informatii complete", n-au miscat de-atunci macar un pai! Explicatia nici nu trebuie cautata prea mult. Sint semne destule, tot mai multe si consistente in ultima vreme, si nu de neluat in seama, ca si in acest domeniu n-ar fi exclus sa avem multe si mari surprize. Constind, mai cu seama, in faptul ca multe din metodele baronesti vor fi transpuse cu grabire, cu semn schimbat, in practica. Aveti, vorba "stimabilului" din piesa lui Nenea Iancu, "putintica rabdare"!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.