Opinii

Campania fara dezbateri si dezvaluiri la final

Corneliu Condurache
27 nov 2008 838 vizualizări
Probabil multi dintre dumneavoastra ati discutat in ultima luna de zile cu diverse cunostinte, vecini, prieteni nedumeriti de ce-au vazut, ascultat sau citit prin mass media locale si centrale

Nu numai majoritatea vrincenilor votanti obisnuiti, dar chiar si candidatii direct implicati s-au plins de modul in care s-a derulat campania electorala, prima pe un asa-zis sistem uninominal pentru alegerea deputatilor si senatorilor ce vor reprezenta Vrancea intr-un mandat dupa 1989. Spre deosebire de alegatorii de rind insa, aspirantii la fotoliile parlamentare desi declarativ s-au proclamat si ei nemultumiti, n-au facut aproape nimic pentru a schimba cu ceva realitatea in care au fost personaje principale in aceasta perioada. Daca unii au cazut in cursa intinsa de adversari sau si-au asumat singuri o astfel de strategie, nici nu mai conteaza.

Cert este ca in locul dezbaterilor dintre candidati sau a dezvaluirilor de campanie asteptate, probabil, de nu putini dintre vrincenii ce se vor prezenta duminica la urne pentru a-si exprima optiunea politica, am asistat la cu totul altceva. La monologuri sau la un fel de dialoguri ale surzilor in care toate au fost prezentate in roz, in ciuda crizei economice care deja isi face serios simtita prezenta si in Vrancea. Am auzit promisiuni tinind in proportie covirsitoare de competenta si constituind sarcini ale primarilor si administratiilor publice locale, in general, asumate cu o seninatate cel putin curioasa, de pretendentii la fotoliile de deputati si senatori. Si am mai asistat la citeva dispute mari consumatoare de energii ale fortelor poltice, dar sterile si neinsemnate din punct de vedere al intereselor, preocuparilor si adevaratelor probleme ce invadeaza viata reala a oamenilor obisnuiti. De genul razboiului afiselor electorale pe stilpii Electrica, sau a confictelor de mai mica sau mai mare amploare dintre candidati ori simpatizanti. Cu mentiunea ca imediat dupa incheierea campaniei, cum s-a intimplat de altfel cam de fiecare data din 1990 incoace, incidente precum cele amintite sint date uitarii, ca si cum n-ar fi existat vreodata. Cam la asta s-a rezumat campania electorala pentru alegerile parlamentare aferente mandatului 2008-2012 in Vrancea.

La ce fel de schimbare a clasei politice vom asista in aceste conditii, doar duminica, dupa desigilarea urnelor, ramine sa constatam.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.