Opinii

Circul electoral

Corneliu Condurache
21 nov 2008 1025 vizualizări
Campania electorala intra, practic, de astazi in ultima saptamina. Ce vor mai insemna dupa asta actiuni in care se pune atita patima si energie, precum razboiul afiselor pe stilpii Electrica, presupusa bataie dintre atopist-pesedistul Derderian si pedelistul Malureanu, sau din reclamatiile de mita electorala facute de unele formatiuni politice impotriva candidatilor din partidele concurente?

Pentru a ne face o idee, ne putem raporta la ultima sesizare inregistrata la Politia Vrancea in legatura cu folosirea ajutoarelor alimentare inscriptionate cu insemnele Uniunii Europene in scop electoral. Sesizarea - la originea careia cel mai probabil sta candidatul pentru un nou mandat, George Baesu - impreuna cu actele premergatoare intocmite de Parchetul de pe linga Judecatoria Focsani, au fost inaintate spre solutionare Parchetului de pe linga Curtea de Apel Galati. Despre ea, si un comunicat grav al Institutiei Prefectului "face apel la cei responsabili cu distribuirea ajutoarelor comunitare sa nu permita actiuni imorale si ilegale, menite sa induca in eroare populatia". Numai ca, in legatura cu aceasta reclamatie, trebuie sa ne amintim ca intr-o conferinta de presa de acum citeva zile a fost prezentata o pensionara din Focsani care a povestit cum o cunostinta de a sa - care nu sta prea bine cu vederea - a primit o plasa cu insemnele PD-L, ce continea alimente intre care si o punga de faina cu sigla UE. Oricine stie cit de cit cum functioneaza justitia in Romania, realizeaza ce sorti de izbinda are o reclamatie cu asemenea dovezi si sustinere. Absolut nici una. Care ar putea fi atunci rolul ei? La fel ca si al celorlalte mentionate, unul singur: circul electoral. Prin intermediul lui, cei ce-l utilizeaza vor sa-si tracaseze adversarii deturnindu-le programul campaniei, astfel incercind sa-i scoata din joc. Dupa 30 noiembrie cu siguranta ca nimeni nu va mai fi interesat sa finalizeze reclamatiile in vreun fel si acestea vor fi date imediat uitarii.

In locul solutiilor serioase pentru problemele reale ale alegatorilor, circul electoral este, insa, din pacate in mod cert inca preferinta politicienilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.