Opinii

Necesarele traduceri din limbaj electoral

Corneliu Condurache
20 nov 2008 854 vizualizări
Imediat dupa declansarea in Vrancea a razboiului afiselor electorale pe stilpii Electrica, la solicitarea redactorului Ziarului de Vrancea, directorul sucursalei locale a institutiei ce are in proprietate respectivii stilpi, declara fara echivoc:

"Din partea noastra nu este absolut nimic exclusivist pentru PSD. Primariile sint cele care elibereaza autorizatiile de urbanism celor care le solicita, pe baza carora noi incheiem contractul". Ieri, insa, cind la Biroul Electoral Judetean (BEJ) s-a analizat contestatia Partidului Democrat-Liberal privitoare la ultima decizie a Biroului Electoral Central (BEC) avind acelasi subiect , s-a putut constata ca problemele se pun altfel. Conform deciziei mentionate, afisele electorale ale PD-L au fost demontate de pe stilpii Electrica din Focsani cu justificarea ca nu au avizul societatii care se ocupa de transportul si distributia energiei electrice, proprietara rivnitilor piloni de sustinere. Punind cap la cap Decizia BEC si declaratia citata a sefului local al Electrica, se parea ca totu-i o formalitate. Cu o semnatura a lui Dumitru Danila (ce putea fi data in citeva secunde, nu?!) afisele PD-L puteau reveni pe stilpii in discutie din Focsani. In fond, in afara unor sefi de partid de pe aceste meleaguri, pe cine ar deranja daca alaturi de afisele PSD, pe stilpii Electrica din Focsani, ar fi amplasate si mijloacele de propaganda ale altor formatiuni ? Lucrurile au fost lamurite, asa cum puteti citi in editia de astazi a Ziarului de Vrancea. Ieri, la solicitarea BEJ, acelasi Dumitru Danila a intors-o! Nimeni nu are exclusivitate pe stilpii Electrica, dar acesta propozitie nu este valabila pentru municipiul Focsani. Unde amintita excluisivitate exista pentru Alianta PSD^PC. Ce a omis sa precizeze directorul Electrica? Prima sa declaratie care spunea ca nimeni n-are exclusivitate in privinta afisajului electoral pe stilpii Eletrica, trebuie citita, inteleasa si tradusa in limbaj electoral. Intr-un astfel de grai specific politicienilor, - de la care pare a se fi molipsit si Dumitru Danila in aceste zile, dar a uitat sa o precizeze - de obicei, ce se afirma cu tarie intr-un anume fel, trebuie inteles exact invers decit s-a sustinut initial in limbaj electoral. Despre acest crud si dur adevar se vor convinge in scurt timp, pe rind, majoritatea alegatorilor vrinceni. Pe 30 noiembrie 2008, imediat dupa anuntarea rezultatelor scrutinului pentru parlamentare. Atunci incepe inevitabil si revenirea la realitatea cea umflata acum ca un balon de suflul provenit din pompele minciunilor electorale ale politicienilor aflati in campanie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.