Opinii

Scoterea din joc a adversarului, in ipostaze diferite

Corneliu Condurache
19 nov 2008 837 vizualizări
Inaintea debutului campaniei electorale, mai multi analisti cunoscatori ai strategiilor politice ale principalelor partide din Romania apreciau ca la nivel national Partidul Social Democrat impreuna cu Partidul National Liberal adoptasera o tactica comuna.

Prin intermediul acesteia, cele doua forte politice abordau toate subiectele de pe agenda zilei ca si cum pe scena politica ar fi fost numai ele. Unul ca reprezentant al stingii politice, celalat al dreptei. Iar al treilea partid important, Partidul Democrat-Liberal, era practic scos astfel din joc prin ignorare. Cum se intimpla insa de atitea ori, socotelile de acasa nu se potrivesc intotodeauna cu cele din viata reala. Odata cu aparitia pe agenda media a problemei salariilor sefilor de agentii guvernamentale si a razboiului lefurilor cadrelor didactice, strategia scoaterii din joc a PD-L nu a mai tinut. Raportindu-ne la modul in care decurge pina acum campania electorala pentru parlamentare in Vrancea, nu-i dificil de observat si aici o caracteristica dominanta. Toate actiunile PSD - razboiul afiselor pe stilpii Electrica, reclamatiile la adresa candidatilor, incidente mai mult sau mai putin regizate precum cel dintre Derderian si Malureanu - sint directionate si au drept tinta PD-L, PNL fiind tratat ca si cum n-ar exista. Cauza unui astfel de comportament nu-i una dificil de intuit. Pentru liberali, insa, daca nu vor gasi metoda de a reintra in joc - dorinta nu se prea distinge, si nici nu pare pina acum una din cale-afara de arzatoare, iar in plus nici timp la discretie nu s-ar putea spune ca mai este - nu-i exclus sa le ramina o singura optiune. Posibilitatea de a constata pe 30 noiembrie ca au obtinut rezultate pe masura.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.